Πρωτοποριακή πρωτοβουλία εταιρίας στην Αθήνα για τη στήριξη των οικογενειών των εργαζομένων της

- Advertisement -

Στην οικονομική ενίσχυση όλων των εργαζομένων της που θέλουν να αποκτήσουν ή να διευρύνουν την οικογένειά τους προχωρά η Choose, καθιερώνοντας μια σειρά παροχών, μεταξύ των οποίων η κρυοσυντήρηση ωαρίων και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Αναλογιζόμενη τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την κοινωνική πραγματικότητα της τεκνοποίησης σε μεγαλύτερες ηλικίες, η Choose στηρίζει έμπρακτα όλους τους εργαζομένους της στον οικογενειακό τους προγραμματισμό, με οικονομικές ενισχύσεις που περιλαμβάνουν:

• 2.000€ για τη γέννηση του πρώτου τέκνου, 4.000€ του δεύτερου και 10.000€ του τρίτου, για κάθε εργαζόμενο
• 6.000€ εφάπαξ για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (εξωσωματική με γεννητικό έλεγχο) για εργαζόμενες και τις συζύγους εργαζομένων
• 2.500€ για την κρυοσυντήρηση ωαρίων για τις εργαζόμενες
• 200€ μηνιαίως επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού για κάθε τέκνο μέχρι και την ηλικία των 4 ετών (οπότε και ξεκινά η υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση)

Ανακοινώνοντας τις νέες παροχές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Choose, κ. Γιάννης Δέτσης, δήλωσε σχετικά:

«Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε τις λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα από το 1932. Ο δείκτης γονιμότητας στη χώρα μας έχει πέσει κάτω από το 1,4, δηλαδή σε κάθε μια γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας αντιστοιχούν λιγότερα από 1,4 παιδιά, όταν για να παραμείνει σταθερός ο πληθυσμός, ο εν λόγω δείκτης πρέπει να φτάσει στο 2,2. Με αυτούς τους ρυθμούς, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα συρρικνωθεί κατά 1,5 εκατομμύρια σε μόλις τριάντα χρόνια, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την οικονομία μας.
Στην Choose, αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, ενθαρρύνοντας και κυρίως στηρίζοντας έμπρακτα τους 100 και πλέον συναδέλφους μας – το 70% γυναίκες – να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης εθνικής και κοινωνικής πρόκλησης».

 

 

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.