Έβαλαν «πωλητήριο» σε Ιερό Ναό στου Ψυρρή! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας για το «πωλητήριο» που μπήκε εδώ και κάποιους μήνες σε έναν από πλέον γνωστούς Ιερούς Ναούς που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται επί της οδού Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, με την ταμπέλα «Πωλείται το παρόν» σε περίοπτη θέση και τον αριθμό του τηλεφώνου να προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να απευθυνθεί στο αρμόδιο γραφείο που βρίσκεται στη… Μάλτα, για να μάθει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την αρχική έκπληξη διαδέχεται η πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, αφού πρόκειται για ένα ιδιωτικό κτίσμα που ανήκει στην οικογένεια της Αγγελικής Ιωαννίδη, του γένους Μπούκη, που είναι από τις παλιότερες της Αθήνας.

Η μοναδική ιστορία του Ναού

Σχεδιάστηκε και κτίστηκε στο πλαίσιο τάματος από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη και αγιογραφήθηκε το 1936 από τον ζωγράφο Δημήτρη Πελεκάση, με την οικογένεια, μέχρι πρότινος, να επισκέπτονται μια φορά το χρόνο, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, όπου άνοιγαν το ναό και τελούσαν θεία λειτουργία.

Μετά την πρόσφατη απώλεια του συζύγου Αγγελικής Ιωαννίδη, τα παιδιά της οικογένειας αποφάσισαν να πουλήσουν οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, μαζί με τον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.