Έβαλαν «πωλητήριο» σε Ιερό Ναό στου Ψυρρή! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

- Advertisement -

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας για το «πωλητήριο» που μπήκε εδώ και κάποιους μήνες σε έναν από πλέον γνωστούς Ιερούς Ναούς που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται επί της οδού Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, με την ταμπέλα «Πωλείται το παρόν» σε περίοπτη θέση και τον αριθμό του τηλεφώνου να προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να απευθυνθεί στο αρμόδιο γραφείο που βρίσκεται στη… Μάλτα, για να μάθει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την αρχική έκπληξη διαδέχεται η πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, αφού πρόκειται για ένα ιδιωτικό κτίσμα που ανήκει στην οικογένεια της Αγγελικής Ιωαννίδη, του γένους Μπούκη, που είναι από τις παλιότερες της Αθήνας.

Η μοναδική ιστορία του Ναού

Σχεδιάστηκε και κτίστηκε στο πλαίσιο τάματος από τον αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Μπούκη και αγιογραφήθηκε το 1936 από τον ζωγράφο Δημήτρη Πελεκάση, με την οικογένεια, μέχρι πρότινος, να επισκέπτονται μια φορά το χρόνο, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, όπου άνοιγαν το ναό και τελούσαν θεία λειτουργία.

Μετά την πρόσφατη απώλεια του συζύγου Αγγελικής Ιωαννίδη, τα παιδιά της οικογένειας αποφάσισαν να πουλήσουν οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, μαζί με τον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της απεργίας των ταξί

Πώς θα γίνει η κυκλοφορία. Εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Ανανέωση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Μονάδας Υγείας στη Ν.Ιωνία

Έπειτα από συμφωνία του Δημάρχου Π.Μανούρη με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη.

Απόκριες στην Αθήνα | Μια μεγάλη καρναβαλική φιέστα απλώνεται στις γειτονιές της πόλης

80 εκδηλώσεις σε 55 σημεία από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα.

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσογείων λόγω ανάπλασης του οδικού άξονα

Οι εν λόγω εργασίες περιλαμβάνουν δύο φάσεις - χρονικής διάρκειας 45 ημερών εκάστη - με τις αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέρνουν τις Αποκριές στις γειτονιές της πόλης

Από τη Δευτέρα 26.02 ξεκινάνε τις μουσικές τους περιπλανήσεις σε κεντρικές πλατείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ζαν και Βεατρίκη» στο Από Μηχανής Θέατρο

Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική , τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως Θλιβερή Κωμωδία.