Ευρεία σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική

Η ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους της βόρειας, βορειοανατολικής, και δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων καθηκόντων τους για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε την ανάγκη για έγκαιρη πρόγνωση, πρόληψη και σωστή ενημέρωση ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του όποιου φαινομένου, ενώ για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας τόνισε ότι με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ και των συνεργατών τους επιστημόνων, μετεωρολόγων δεν θα είναι τόσο πιεστικό φαινόμενο.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης με δεδομένη την νέα επιδείνωση του καιρού τέθηκε ο συντονισμός και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από ενδεχόμενα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.

Όπου απαιτηθεί οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας θα προχωρούν σε προληπτικές απαγορεύσεις, συνεργασία της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας και των εταιρειών που εκμεταλλεύονται οδούς.

Ο αρμόδιος υπουργός προειδοποίησε δε πως «εφόσον έχουμε τέτοια ακραία φαινόμενα στην Αττική ενδεχομένως θα προχωρήσουμε και σε κλείσιμο σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία και προληπτικές απαγορεύσεις μετακίνησης των αυτοκινήτων για να μπουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να μπορέσουν να καθαρίσουν τους δρόμους».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα σε εκχιονιστικά ο υπουργός τόνισε ότι έχουν πάρει απαντήσεις από όλες τις εταιρείες και στο μητρώο μηχανημάτων έργου, υπάρχει σχεδόν τριψήφιος αριθμός μηχανημάτων, όπως μηχανήματα βαρέως τύπου και τα λεγόμενα ψαλίδια κλπ. «Ο καταμερισμός γίνεται από την περιφέρεια ανά αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με τους δήμους με βάση τις συνάψεις έργου που έχουν προχωρήσει. Δεν υπάρχει διαγωνισμός που να έχει τελεσφορήσει στην περιφέρεια Αττικής και γι αυτό το λόγο θα επιλέξουν μηχανήματα από το μητρώο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος.

Επίσης συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, Ελευσίνας Γεωργόπουλος Γεώργιος, Διονύσου Μαϊχόσογλου Αικατερίνη, Ωρωπού Γιασημάκης Γεώργιος, Αγίας Παρασκευής Μυλωνάκης Ιωάννης, Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης, Κηφισιάς Ξυπολητάς Βασίλειος, Πεντέλης Κοσμοπούλου Αναστασία, Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων.

Επιπλέον συμμετείχαν: ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού της ΓΓΠΠ Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος, Χρήστος Παπαφιλίππου και ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Στη σύσκεψη έλαβαν ακόμη μέρος εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων εταιρειών των αυτοκινητοδρόμων Νέα Οδός Α.Ε., Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε και Αττικές Διαδρομές Α.Ε. καθώς και ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

Τα σχέδια «μετακόμισης» 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Η επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ και θα γίνει μέσω σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.