Αλλαγή σκυτάλης στην Αθήνα | Ο Κ.Μπακογιάννης παρέδωσε τα «κλειδιά» της πόλης στον Χ.Δούκα

Τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων από τον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη παρέλαβε ο Χάρης Δούκας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά.

Είχε προηγηθεί η τελετή ορκομωσίας του νέου δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε ένα μήνυμα που ο Χάρης Δούκας ήθελε να στείλει για την ανάδειξη των γειτονιών της πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές».

Ειδικότερα, ο κ. Δούκας αναφερθείς στην επιλογή της τόπου ορκωμοσίας του είπε ότι «αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της». «Απειλήθηκε πολλές φορές με κατάρρευση και κατάφερε να σωθεί χάρη στους κατοίκους και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας από την κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και πλήθος αυτοδιοικητικών, ζήτησε ενότητα και συνεργασία για να ανταποκριθεί η νέα Δημοτική Αρχή στην εμπιστοσύνη των πολιτών με «κοινωνική ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα”.

Επίσης έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις για να γυρίσει σελίδα η Αθήνα οι οποίες στηρίζονται στη διαμόρφωση μιας καθαρής και περιβαλλοντικά φιλικής πόλης, σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης με αναθέσεις σε καθένα σύμβουλο μιας ευθύνης «όλες οι δράσεις του δήμου έχουν ονοματεπώνυμο» και στην καθιέρωση μιας νέας σχέσης του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή «καμία απόφαση ερήμην του».

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας για να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη και Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική. Όπως την ονειρευόμαστε. Όπως είναι οι προσδοκίες των Αθηναίων. Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι η ζωή στην Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με την κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις. Επιλέξαμε τη γειτονιά αυτή για το συμβολισμό ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων».

Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι για να αλλάξει σελίδα η Αθήνα, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: «Πρώτον, όλες οι δράσεις πρέπει να συντείνουν σε μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη. Αυτό σημαίνει γενναίες ενεργειακές παρεμβάσεις, σημαίνει σημαντική αύξηση του πρασίνου. Δεύτερον, θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό. Ήδη δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, αναθέτοντας και στους 26 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας (είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι), συγκεκριμένη ατζέντα αρμοδιοτήτων. Τρίτον, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή: καμία απόφαση ερήμην του. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες».

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.