Συναγερμός για το «κοκτέιλ» γρίπης – κορονοϊού

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς τα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να είναι έτοιμα ώστε να δεχθούν το νέο κύμα των ιώσεων, της γρίπης αλλά και του covid. Άλλωστε ο πραγματικός χειμώνας πλησιάζει ενώ τα νοσοκομεία δεν φαίνεται να είναι και στην καλύτερη κατάσταση κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών στα δημόσια νοσοκομεία από ασθενείς με covid, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία στο υπουργείο Υγείας σχετικά με το αν το ΕΣΥ και οι λιγοστοί εργαζόμενοι, κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν και αυτόν το χειμώνα.

Εξάλλου μόνο οι νοσηλείες από κορονοϊό με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 38% τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα περιστατικά γρίπης αλλά και των αναπνευστικών λοιμώξεων, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά η κίνηση τις επόμενες ημέρες.

Και επειδή ο καιρός χειροτερεύει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει τεθεί σε συναγερμό ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες ανάγκες που πιθανώς θα προκύψουν.

Ήδη πάντως ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έχει δώσει εντολή εδώ και αρκετές εβδομάδες στους διοικητές νοσοκομείων να έχουν προετοιμάσει όλες τις κλινικές ώστε να μπορούν να υποδεχτούν τα αυξημένα περιστατικά. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να εξεταστεί λεπτομερώς το σχέδιο ετοιμότητας.

Μειωμένοι οι εμβολιασμοί

Η ανησυχία πάντως για το τι θα ακολουθήσει εντείνεται και από το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη είναι μειωμένοι τη φετινή χρονιά, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η καλοκαιρία που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στους απαραίτητους εμβολιασμούς, και επειδή πλέον δεν απασχολεί την επικαιρότητα ούτε η γρίπη αλλά ούτε και ο κορονοϊός. Όμως τα στοιχεία άλλα δείχνουν καθώς όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ o αριθμός των νέων θανάτων λόγω CoViD στα νοσοκομεία της χώρας έφτασε τους 48 ενώ 59 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι. Να σημειωθεί ότι από γρίπη δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος την τελευταία εβδομάδα.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σαββατοκύριακο στο Κτήμα Φιξ

2η Ηράκλεια Γιορτή της Άνοιξης για μικρούς και μεγάλους.

Χ.Δούκας: «Να αποσυνδέσουμε τις εργασίες στις πλατείες από τα έργα του Μετρό»

Ο Δήμαρχος της Αθήνας ζητά να δοθούν γρήγορα πίσω στους κατοίκους οι ελεύθεροι χώροι.

Καθαρά και κατάλληλα τα νερά κολύμβησης στο Δήμο Κρωπίας

Εξαιρετικές οι τιμές μικροβιολογικού ελέγχου από αξιόπιστο πιστοποιημένο εργαστήριο ανάλυσης.

Reunion The Musical: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η παράσταση στο Παλλάς

Το πρόβλημα με τους μηχανισμούς της σκηνής των καλλιτεχνών αποδείχτηκε πιο σοβαρό απ’ ότι αρχικά πίστευαν.

Τρύπα 15 μέτρων στην καρδιά του Κολωνακίου! (VIDEO)

Η μεγαλύτερη «τρύπα» της Αθήνας βρίσκεται στο Κολωνάκι. Βίντεο από ψηλά με το εντυπωσιακό σκάμμα, το βάθος του οποίου ξεπερνά το ύψος μιας πενταώροφης πολυκατοικίας.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρύπα 15 μέτρων στην καρδιά του Κολωνακίου! (VIDEO)

Η μεγαλύτερη «τρύπα» της Αθήνας βρίσκεται στο Κολωνάκι. Βίντεο από ψηλά με το εντυπωσιακό σκάμμα, το βάθος του οποίου ξεπερνά το ύψος μιας πενταώροφης πολυκατοικίας.