Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου 1.5 εκ. ευρώ

- Advertisement -

Το «πράσινο» φως για την έναρξη κρίσιμων έργων απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.5 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου, με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων.

Ειδικότερα βάσει της προγραμματικής σύμβασης, προβλέπεται η κατασκευή αγωγών όμβριων επί των οδών:

-Ανθέων, από Νεαπόλεως έως Ελευθερίας.
-Νίκης, από Τεμπών έως Ζηρίας & Παγγαίου.
-Τεμπών, Γκιώνας και Παγγαίου, από Νίκης έως Μαινάλου.
-Ελευθερίας, Νίκης, Ελευθερίας και Αγ. Όρους, από κατάντη της διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας και Νίκης έως την οδό Πάτμου.
-Νεαπόλεως και Ανθέων, από Γοργοποτάμου έως Φλέμινγκ.
-Νεαπόλεως (αριστ. & δεξιά νησίδα), από Γοργοποτάμου έως περίπου 50 μ. προς τη διασταύρωση των οδών Νεαπόλεως και Πεντέλης.

Παράλληλα προβλέπεται η ανακατασκευή σε τμήματα του υφιστάμενου δικτύου και συγκεκριμένα επί των οδών Ιπποκράτους, Αγράφων και Αποστόλου Παύλου, ενώ θα τοποθετηθούν 33 φρεάτια επίσκεψης και 2 τεμάχια από κυκλικά φρεάτια για ακάθαρτα σε περίπτωση που απαιτηθούν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για το Μαρούσι μπαίνει στις ράγες. Η Περιφέρεια Αττικής με περίπου 1.5 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί σημαντικά έργα απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική θωράκιση των πολιτών απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προστασία των πολιτών, με πράξεις και όχι λόγια. Με στοχευμένα έργα που προστατεύουν τις πόλεις μας και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τη συνεργασία».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εξέφρασε την ιδιαίτερη την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και επισήμανε:
« Tα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης είναι έργα σημαντικά και αναγκαία, καθώς θωρακίζουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα και συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, αλλά και με ίδιους πόρους συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τον κ. Πατούλη για αυτά τα έργα που είναι πολύ σημαντικά για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.»

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.