Άνοιξε τις πόρτες του το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο στη γειτονιά των Πετραλώνων (ΦΩΤΟ)

Σε Πολυδύναμο Κέντρο με ενισχυμένες όλες του τις υπηρεσίες και το ιατρικό δυναμικό, μετατρέπεται από σήμερα το δημοτικό ιατρείο Πετραλώνων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο μεταφέρεται και λειτουργεί πλέον σε έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο επί της οδού Πειραιώς 108. Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά Πολυδύναμο Κέντρο που εντάσσεται στο δίκτυο των έξι δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων και έχει στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της 3ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας.

Καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, δημότες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δωρεάν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτικής, ενώ μπορούν παράλληλα να αξιοποιούν και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η παροχή φροντίδας στους πολίτες και η προστασία τους είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε ό,τι απειλεί την υγεία και την ισορροπία της καθημερινότητάς τους. Δημιουργώντας ένα νέο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο στα Πετράλωνα, χτίζουμε ανθεκτικότητα από τα κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας σε ολόκληρη την πόλη, με στόχο να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας και στις επτά δημοτικές κοινότητες», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία 4 χρόνια με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας, αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αθήνα. Τα Πολυδύναμα Κέντρα αποτελούν ενισχυμένα Δημοτικά Ιατρεία και παρέχουν τη δυνατότητα να προσφέρονται από ένα και μόνο Κέντρο ιατρικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, εργασιακές και νομικές υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες, εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα από 450.000 ραντεβού την τελευταία 4ετία

Σε όλη αυτή την περίοδο, περισσότερα από 450.000 ραντεβού έχουν κλειστεί στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων από τα οποία πάνω από 210.000 ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για την νέα προσθήκη στις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες της 3ης Κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία και προχωράμε δυναμικά στα επόμενα σχέδιά μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αθήνα».

Όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο

Στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα, έχουν ήδη προσληφθεί και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων όπως Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Φυσίατρος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός, Φυσικοθεραπευτής, Μαία, Νοσηλευτής/τρια, Διατροφολόγος κ.ά.

Το Κέντρο, παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών και παραϊατρικών επιστημονικών ειδικοτήτων. Με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου, όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες

Παράλληλα, το Πολυδύναμο Κέντρο, παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους, νομική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από κοινωνικούς επιστήμονες που ειδικεύονται στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.
Επίσης, προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί́, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι κάθε επίσκεψη στο ιατρείο πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Πληροφορίες: 3ο Πολυδύναμο Κέντρο-Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων
Διεύθυνση: Πειραιώς 108, 1ος όροφος

Τηλέφωνο: 210 3427515

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρες περιπολίες σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου και Τουρκοβούνια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

LANGaware: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της διάγνωσης της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός έχει στα χέρια του την αποτίμηση του κινδύνου για την γνωστική εξασθένιση.

Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υπόγειο πάρκινγκ 7000 θέσεων στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.