Σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης στη Λ. Συγγρού (ΦΩΤΟ + Video)

- Advertisement -

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαγράμμισης στη Λ. Συγγρού από την Περιφέρεια Αττικής με την εφαρμογή μίας νέας καινοτόμου τεχνικής, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα.

Ειδικότερα τα έργα που ολοκληρώνονται άμεσα, βασίζονται στη χρήση νέων ειδικών ψυχροπλαστικών υλικών τα οποία έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα.
Αφενός προσφέρουν στις διαγραμμίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αφετέρου υψηλότερο βαθμό φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης.

Επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες της Περιφέρεια Αττικής θα προβούν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής καθολικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, που πιλοτικά θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά και στις κατά μήκος διαγραμμίσεις, υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας των διαγραμμίσεων στους δρόμους της Αττικής.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους (παλαιούς) ασφαλτοτάπητες.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας εκτός από τη Λ. Συγγρού, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στις εξής κεντρικές οδικές αρτηρίες: Λ. Πειραιώς, Λ. Βασ. Σοφίας , Φειδιππίδου και Μεσογείων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου από το Χαϊδάρι μέχρι την Ελευσίνα. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η βελτίωση της σήμανσης στον Κηφισό.
« Με σύγχρονα μέσα και αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη 16χρονος στην Καλλιθέα που εμπορευόταν παράνομα βεγγαλικά

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.308 βεγγαλικά, ενώ συνελήφθη και γονέας του για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ γιορτάζουν τη σπουδαιότερη κινηματογραφική επέτειο του 2024

Ο «ΝΟΝΟΣ ΙΙ» σε ψηφιακή αποκατάσταση από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου (ΦΩΤΟ)

Έξι τραυματίες από την πτώση καλωδίου στην οροφή «CitySightseeing bus» στο κέντρο της Αθήνας.

101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, την αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας.

Ποια είναι η 26χρονη Ελληνίδα που μίλησε στη γαλλική βουλή και καταχειροκροτήθηκε!

Η 26χρονη Μυρτώ Μεζίνη έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν εμφανίστηκε στη γαλλική Βουλή

Piano City Athens: Όλη η πόλη μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα

16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαϊου 2024 σε όλη της Αθήνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, την αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας.