Εκατό νέες θέσεις στάθμευσης στο αναβαθμισμένο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (ΦΩΤΟ)

Τη δημιουργία 100 νέων νόμιμων θέσεων στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ της Πλατείας Κλαυθμώνος, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα -όλοι το ζούμε- με το κυκλοφοριακό και την στάθμευση στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι με την προσθήκη των 100 αυτών θέσεων δίνεται μία διέξοδος στους οδηγούς, που αναζητούν χώρους για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης.

«Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο πάρκινγκ, ένα στη Βαρβάκειο και ένα στην Κλαυθμώνος. Στην περίπτωση της Κλαυθμώνος, προσθέσαμε επιπλέον 100 νόμιμες θέσεις πάρκινγκ, φτάνοντας αισίως τις 515 στο συγκεκριμένο πάρκινγκ και μάλιστα με πολύ λογικό αντίτιμο. Επομένως, αν μη τι άλλο, μπορούμε να πάρουμε μία μικρή “ανάσα”, στο κέντρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Από το 2020, όταν ο Δήμος Αθηναίων ανέκτησε το πάρκινγκ που παρέμενε κλειστό, οι υπηρεσίες προσπαθούσαν να λάβουν τις απαραίτητες άδειες, ώστε να λειτουργήσει ολόκληρο το πρώτο επίπεδο. Μετά και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ Α.Ε) εκδόθηκαν οι αναγκαίες άδειες που επέτρεψαν τη λειτουργία του.

Παράλληλα με την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων, ολοκληρώθηκε νέα διαγράμμιση στα τρία επίπεδα του υπόγειου σταθμού, τόσο για την οριοθέτηση των θέσεων όσο και για την κυκλοφοριακή ροή εντός του σταθμού. Επιπλέον, η αναβάθμιση του υπόγειου πάρκινγκ με σκοπό να παρέχει εύκολη, γρήγορη, ασφαλή και οικονομική στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστήματος εντοπισμού ελεύθερων θέσεων και καθοδήγησης των οδηγών, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι για τους κατόχους κάρτας ΑμεΑ η χρήση του πάρκινγκ είναι δωρεάν.

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, ο Πρόεδρος της ΔΑΕΜ, Γιώργος Μπρούλιας, ανέφερε:

«Ένας επιπλέον σύγχρονος και στεγασμένος χώρος στάθμευσης παραδίδεται επίσημα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας. Η λειτουργία του σήμερα, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς πολλών ανθρώπων που εργάζονται επί σειρά ετών με όραμα για μια πόλη φιλική και προσβάσιμη προς όλους. Ο χώρος στάθμευσης της πλατείας Κλαυθμώνος, από τους μεγαλύτερους σε χωρητικότητα στο κέντρο της Αθήνας, πλήρως λειτουργικός πλέον, θα συνεχίσει τη λειτουργία του, διατηρώντας προσιτές τιμές εντασσόμενος σε ένα ευρύτερο δίκτυο δημοτικών χώρων στάθμευσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την αποφυγή αντικανονικής στάθμευσης που επιβαρύνει την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών».

 

Φωτογραφίες Βασίλης Λαμπίρης

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.

Έκτακτα μέτρα σε 133 χιλιόμετρα εντός της Αττικής για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πότε κλείνουν οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος και ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για όσους θα κινηθούν στην Αθήνα.

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.