Δήμος Ελευσίνας: Κρατική επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ζημιών από την πυρκαγιά

- Advertisement -

Με 150.000 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Ελευσίνας, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις 21/7/2023, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς αιτήθηκε κρατικής χρηματοδότησης προκειμένου να αποκατασταθούν οι πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο κοινής ωφέλειας αλλά και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες περαιτέρω θωράκισης του Δήμου.

Ταυτόχρονα, με το υπ. αριθμ. πρωτ. Α2431, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17/07/2023.

Ο Δήμος Ελευσίνας έχει ήδη ανακοινώσει την ένταξη –όσων δημοτών διαβιούν σε κατοικίες που συνορεύουν με δάση ή δασικές εκτάσεις, το επιθυμούν- στο μητρώο ευάλωτων ομάδων, προκειμένου να ενημερώνονται εγκαίρως και με ασφάλεια για την άμεση απομάκρυνσή τους σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, ενώ παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για καταγραφή ζημιών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά και «απείλησε» τον Οικισμό του Νέου Πόντου, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας –και μέχρι να έρθουν τα εναέρια μέσα- για τον περιορισμό της. Ήταν χρέος μας λοιπόν, αμέσως μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς, να αιτηθούμε κρατικής επιχορήγησης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Δήμος μας, στα όριά του. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ήταν επιβεβλημένη, ούτως ώστε κι εμείς – ως Δήμος- και στο μέτρο που μας αναλογεί, να καταφέρουμε να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τις ευάλωτες περιοχές του Δήμου μας».

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.