Σε κόκκινο συναγερμό η Αττική – Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (επίπεδο 5)

Σε κατάσταση συναγερμού μπαίνει για τις επόμενες ώρες η Αττική με υδροφόρες και μηχανήματα έργου να τίθενται σε επιφυλακή, το προσωπικό της Θηροφυλακής να πραγματοποιεί διαρκείς περιπολίες και υδροφόρες στα 4 πάρκα και άλση που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας να επιστρατεύονται.

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επίπεδο ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση και την Κυριακή πολύ υψηλών θερμοκρασιών, με το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς να φτάνει το 5.

Ειδικότερα με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη σε συνεργασία και με τα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης, Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν θέσει σε εφαρμογή όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλούνται εκτάκτως όλες αυτές τις ημέρες όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα το τελευταίο τριήμερο, τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας ( ΣΟΠΠ ) τα οποία σε συνεργασία με τους άλλους συναρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Δήμους, εθελοντικές ομάδες κ.α) υλοποιούν τις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο την τήρηση των προβλεπόμενων προς αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.

ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συνδρομή με 3 υδροφόρα οχήματα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Αττικό Άλσος, στο Πεδίο του Άρεως και στο Λόφο Εθνικής Αντιστάσεως:
Συνολικά έχουν διατεθεί 40 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου και ειδικότερα: Πε Ανατολικής 9 υδροφόρες, ΠΕ Δυτικής 26 υδροφόρες, μηχανήματα έργου 6, ΠΕ Πειραιά 1 υδροφόρα και Πε ΚΝΒΔ Τομέα Αθηνών 4 υδροφόρες

Και την Κυριακή 23 Ιουλίου θα υπάρχει συνδρομή με 3 υδροφόρα οχήματα
Στο Πάρκο Τρίτση, στο Αττικό Άλσος, στο Πεδίο του Άρεως και στο Λόφο Εθνικής Αντιστάσεως:
Συνολικά αύριο θα διατεθούν 46 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου σε όλη την Αττική ως εξής: Πε Ανατολικής 12 υδροφόρες, ΠΕ Δυτικής 26 υδροφόρες, μηχανήματα έργου 6, ΠΕ Πειραιά 1 υδροφόρα και Πε ΚΝΒΔ Τομέα Αθηνών 7 υδροφόρες

Κλιματιζόμενοι χώροι

Με αφορμή την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, επικαιροποιούνται συνεχώς οι χάρτες με τους κλιματιζόμενους χώρους που λειτουργούν στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλουν οι Δήμοι.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία μέσω του σχετικού χάρτη εδώ . Στα συγκεκριμένα σημεία λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας). Οι χώροι, εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στους χάρτες καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Αττικής και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση: https://shorturl.at/fnvNZ

Συστάσεις του Περιφερειάρχη για την προστασία ευπαθών ομάδων πολιτών

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες καλεί όλους τους πολίτες, ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και ζητά από τους Δήμους να αποστέλλουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία με τις κλιματιζόμενες αίθουσες στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και στο email: [email protected]

 

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

«Μετά Δόξης»: Το Νέο άλμπουμ του Ανδρέα Κατσιγιάννη

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί η τριλογία

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω άνδρας που έκοβε σωλήνες σε πυλωτές πολυκατοικιών (VIDEO)

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία κάτοικος της περιοχής, η οποία υπέδειξε το δρόμο που ακολούθησε ο δράστης για να διαφύγει.

“Δεν είναι παιχνίδι” – Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα

Το τελευταίο διάστημα έχουν κατασχεθεί πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ έχουν συλληφθεί πάνω από 100 άτομα.

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα

Λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, Τραμ και ο Ηλεκτρικός θα προσαρμοστούν στα εορταστικά δεδομένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω άνδρας που έκοβε σωλήνες σε πυλωτές πολυκατοικιών (VIDEO)

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία κάτοικος της περιοχής, η οποία υπέδειξε το δρόμο που ακολούθησε ο δράστης για να διαφύγει.

Tuba Day

Διεθνής Ημέρα της Τούμπας. Την πρώτη Παρασκευή κάθε Μαΐου οι τουμπίστες γιορτάζουν για να αναδείξουν αυτό το ογκώδες πνευστό όργανο.