Σχολείο «πρότυπο» στην Ηλιούπολη | Μείωσαν 45% την κατανάλωση ενέργειας

Σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, έχει μπει ο Δήμος Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου της λειτουργίας των μονάδων θέρμανσης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημαντικό σε όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι ότι έχει γίνει απόσβεση του κόστους της δαπάνης ήδη από τους δύο μήνες λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα λειτουργίας, οι μετρήσεις της κατανάλωσης φυσικού αερίου έδειξαν ποσοστό εξοικονόμησης έως και 45%!

«Αυτές οι μετρήσεις έδειξαν από τους πρώτους δύο μήνες το ποσοστό επιτυχίας που θα έχουμε στα σχολικά κτίρια ετησίως ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το ίδιο σύστημα εξοικονόμησης και στα άλλα σχολεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Επίσης, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ, έγιναν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της χρόνιας δυσλειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης, ώστε όλες οι τάξεις να έχουν θέρμανση στη φετινή χρονιά που έρχεται.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.