Σε επίσημη τελετή τα «αποκαλυπτήρια» των Ολυμπιακών Κύκλων στο Καλλιμάρμαρο

- Advertisement -

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι κοσμούν ξανά, μετά από 12 χρόνια, το πιο ιστορικό Στάδιο της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι Κύκλοι, με ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  τοποθετήθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο όπως και παλαιότερα, επάνω από τη σφενδόνη του Σταδίου και χωρίς καμία άλλη επέμβαση στο Καλλιμάρμαρο.

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, με την επανατοποθέτησή τους, υπενθυμίζουν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα καθώς και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όταν το Παναθηναϊκό Στάδιο είχε φιλοξενήσει το άθλημα της τοξοβολίας και τον τερματισμό του Μαραθωνίου Δρόμου.

Το… απρόοπτο λάθος!

Από την όλη διαδικασία δεν έλλειψαν και τα «απρόοπτα» και μάλιστα μετά την πρώτη τοποθέτησή τους. Οι Ολυμπιακοί κύκλοι χρειάστηκε να αποκαθηλωθούν με γερανούς που επιστρατεύθηκαν έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικότητας και λόγω του βάρους άρχισε να έχει κλίση η κατασκευή.

Στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εξηγούσαν τότε ότι η πρώτη τοποθέτηση των κύκλων έγινε για να διαπιστωθεί σε πραγματικές συνθήκες, η προσαρμογή της κατάλληλης κατασκευής στήριξης.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει ιδιαιτέρως να ευχαριστήσει τον Χρυσό Χορηγό της ΕΟΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και τον Υποστηρικτή της ΕΟΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του Προέδρου της Επιτροπής Μάρκετινγκ, κ. Νίκου Ιατρού, και με την πολύτιμη βοήθεια τους κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν οι Κύκλοι.

Η παρουσίαση των Ολυμπιακών Kύκλων θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα σε μία επίσημη Τελετή από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, όταν ολοκληρωθεί και ο φωτισμός τους.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη 16χρονος στην Καλλιθέα που εμπορευόταν παράνομα βεγγαλικά

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.308 βεγγαλικά, ενώ συνελήφθη και γονέας του για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ γιορτάζουν τη σπουδαιότερη κινηματογραφική επέτειο του 2024

Ο «ΝΟΝΟΣ ΙΙ» σε ψηφιακή αποκατάσταση από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου (ΦΩΤΟ)

Έξι τραυματίες από την πτώση καλωδίου στην οροφή «CitySightseeing bus» στο κέντρο της Αθήνας.

101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, την αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας.

Ποια είναι η 26χρονη Ελληνίδα που μίλησε στη γαλλική βουλή και καταχειροκροτήθηκε!

Η 26χρονη Μυρτώ Μεζίνη έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν εμφανίστηκε στη γαλλική Βουλή

Piano City Athens: Όλη η πόλη μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα

16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαϊου 2024 σε όλη της Αθήνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου, την αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο Εμπορικό Κέντρο της πρωτεύουσας.