Επιχειρηματικότητα και νησιωτικότητα στη συνάντηση Πατούλη με το Προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

- Advertisement -

Η στήριξη και ενδυνάμωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η νησιωτικότητα, η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και η τόνωση της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Βουτσινάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΠ και πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος Λ. Μίχας, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

Κατά τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Επιμελητηρίου που έχει δημιουργηθεί και το οποίο έχει αποτυπωθεί στην έμπρακτη στήριξη του Επιμελητήριου και των ανθρώπων του επιχειρείν με την αξιοποίηση των ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Περιφέρεια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας στις επιχειρήσεις κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, με ενδεικτικά παραδείγματα τόσο την επιχορήγηση με 250 εκατ. ευρώ, όσο και τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση έργων όπως για παράδειγμα η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των Επιμελητηρίων.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στη διερεύνηση των δυνατοτήτων για περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την νέα προγραμματική περίοδο με στόχο την προώθηση «έξυπνων λύσεων» προς όφελος της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να υποδεχτώ τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και τους δύο αντιπροέδρους προκειμένου να κάνουμε αφενός μια επισκόπηση των όσων καταφέραμε από κοινού κατά την περίοδο της πανδημίας έτσι ώστε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, αφετέρου να διερευνήσουμε τις δυνατότητες διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο. Μια συνεργασία η οποία μπορεί να ενδυναμώσει την ανάπτυξη στον Πειραιά αλλά και στα νησιά της Αττικής μας, τα οποία πρέπει να στηριχθούν καθώς αποτελούν σημαντικό βραχίονα του επιχειρείν, ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού. Έχοντας βρει το βηματισμό συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια, είμαι βέβαιος πως και η νέα περίοδος θα αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας προς όφελος του κόσμου του επιχειρείν και συνολικότερα των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Βούτσινας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη στήριξη της Περιφέρειας σε μια δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις, όπως ήταν τα χρόνια της πανδημίας επισημαίνοντας:

«Η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στάθηκε ενεργά στο πλευρό των επιχειρήσεων, προσφέροντας με πράξεις σε ζητήματα που αφορούν τόσο την χρηματοδότηση τους, όσο και την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων. Σήμερα, επιβεβαιώσαμε το καλό κλίμα συνεργασίας, η οποία σύντομα θα αποτυπωθεί και σε άλλες πρωτοβουλίες για την στήριξη της νησιωτικότητας και την ανάδειξη των παράκτιων περιοχών της Αττικής μας».

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Π κ. Ν. Παπαγεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την έμπρακτη στήριξη του, καθώς με ευαισθησία αγκάλιασε την επιχειρηματικότητα της Αττικής μέσα από τις δράσεις οι οποίες γίνανε τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά τα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού, αλλά και τώρα με τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση».

Από την πλευρά του ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Π κ Λ. Μίχας, επισήμανε επίσης την ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας και του επιχειρείν, ενώ εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες για την θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έφυγε από τη ζωή ο «μετρ της ραπτικής» που έγραψε ιστορία στην Αθήνα, Κώστας Καλυβιώτης

Έχτισε τη δική του αυτοκρατορία στην Αθήνα και έφθασε να έχει γραφείο μέχρι και στο Παρίσι.

Ένας Νέος Αθλητικός Χώρος στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Με τεχνητό χλοοτάπητα και διαγραμμίσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της FIFA.

Επί ποδός τα συνεργεία της Περιφέρειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Αττικής

Μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.

«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης

Τοποθετήθηκαν ήδη σε 6 Δημοτικά Σχολεία, ενώ η δράση θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων τιμήθηκε ο εμβληματικός αναμορφωτής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος (ΦΩΤΟ)

Σε ειδική τελετή παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού, στο δημαρχείο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Όλον στην OLONEA: Το ταξίδι της δημιουργίας

Πως ο Τάσος Σκιαδόπουλος , Γενικός Διευθυντής της OLONEA και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, κατάφεραν να κατακτήσουν τον κλάδο των προβιοτικών.