Η θεαματική μεταμόρφωση μιας σκυλίτσας! Πως διασώθηκε με τη φροντίδα εθελοντών και τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής

Η θεαματική μεταμόρφωση μιας σκυλίτσας, που πέρασε τις πρώτες μέρες εγκατάλειψης σε μια από τις λίμνες του Πάρκου Τρίτση υποφέροντας από πόνους φόβο και εγκατάλειψη, συντελέστηκε μέσω της έγκαιρης διάσωσης από κάποιους εθελοντές αλλά και με της άμεσης ανταπόκρισης του Δήμου και της Περιφέρειας!

Με τη βοήθεια και τη στήριξη πρώτα των εθελοντών που δεν προσπέρασαν, του Αντιδημάρχου Αγίων Αναργύρων Καματερού αλλά και της Περιφέρειας Αττικής και του ίδιου του Περιφερειάρχη, η ταλαιπωρημένη σκυλίτσα βρέθηκε άμεσα στην κλινική για τις πρώτες βοήθειες!

Την ιστορία της μικρής Hope- Ελπίδας μοιράστηκε το διαδίκτυο, με τα βίντεο και τις φωτογραφίες να συγκεντρώνουν χιλιάδες views και like

Στο σύντομο κλιπ που είχαν ποστάρει αρχικά στο Instagram, η ομάδα εθελοντών που σώζει αδέσποτα, γίνεται εμφανές πώς με λίγη αγάπη και φροντίδα, ζωάκια που δείχνουν καταδικασμένα και έχουν βιώσει τεράστια κακοποίηση σε σημείο που να έχουν παραιτηθεί από την ίδια τη ζωή τους, μπορεί με λίγη αγάπη και φροντίδα να καταλήξουν υγιή και χαρούμενα.

Η μικρή Hope εντοπίστηκε την Κυριακή 2 Απριλίου από περαστικούς φιλόζωους στο Πάρκο Τρίτση, κουρνιασμένη και παραιτημένη σε άθλια κατάσταση σε μια γωνία στη λίμνη. Έβρεχε εκείνο το πρωί, και το σωματάκι της ήταν καλυμμένο από τα αλλεργικά σημάδια ενώ η υγεία της ήταν εξασθενημένη και περπατούσε με μεγάλη δυσκολία γιατί ήταν μέρες χωρίς φαγητό και εξασθενημένη. Τα ποδαράκια της ήταν μέσα στις πληγές και τα αυτάκια της γεμάτα τσιμπούρια!

Η σκυλίτσα είχε γνωρίσει το άσχημο πρόσωπο της ανθρώπινης ύπαρξης.. Την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για γέννες και πουλούσαν τα κουτάβια της.
Πριν ένα μήνα μας είπε η κτηνίατρος ότι είχε κάνει και την τελευταία της γέννα..και μετά την εγκατέλειψαν αβοήθητη στο Πάρκο! Μαστίτιδα, μια ελαφριά καρδιοπάθεια, και πολλά μικρά μεν θέματα υγείας λόγο εξάντλησης και κακοποίησης.

Με τη σωστή ιατρική φροντίδα και πολλή αγάπη από την ομάδα εθελοντών, η ανάρρωσή της ήταν γρήγορη και εντυπωσιακή. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής την φρόντισε αρχικά μαζί με τους εθελοντές και βρέθηκε μια κοπέλα από το κέντρο να την υιοθετήσει γιατί όπως μας είπε «την ερωτεύτηκα με το που την αντίκρισα».
Πλέον η σκυλίτσα έχει υιοθετηθεί και ζει ευτυχισμένη!

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.