Το 9ο Travel Trade Athens από τον Δήμο Αθηναίων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού

- Advertisement -

Περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι των σημαντικότερων εταιρειών της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας, δίνουν και φέτος το ραντεβού τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 9ου Travel Trade Athens, που διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΤΟΑ), στις 24 και 25  Απριλίου.

Οι προγραμματισμένες (B2B) συναντήσεις ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του Τουρισμού αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές τις δύο ημέρες τις 1.600. Σε αυτές, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι ξένων εταιρειών από τον κλάδο του τουρισμού και των εκδηλώσεων,  ενώ αντίστοιχα τον ελληνικό κλάδο θα εκπροσωπήσουν 100 επιχειρήσεις. Μέσω του 9ου Travel Trade Athens, η Αθήνα απευθύνεται σε αγορές – στόχους, κυρίως από χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο King George, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννητου Διευθύνοντα Συμβούλου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννη Παράσχητου Προέδρου της AEGEAN, Ευτύχιου Βασιλάκη και του Γενικού Γραμματέα του ΕΤΟΑ, Tim Fairhurst

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το 9ο Travel Trade Athens είναι γεγονός. Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση, μέσω της οποίας προσπαθούμε να ανοίξουμε περισσότερα “παράθυρα” και περισσότερες “πόρτες”. Βεβαίως, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια “σπάμε” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε αυτά τα ρεκόρ, προστίθεται κι ένα ακόμη: Η Αθήνα για πρώτη φορά καλωσορίζει τόσες πολλές επενδύσεις στην ιστορία της».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνομιλητές του για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς της Αθήνας. «Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Tim Fairhurst, τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού. Η παρουσία του μάς τιμά και αποτελεί “ψήφο” εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης για την αγορά της Αθήνας. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Βασιλάκη και τον κ. Παράσχη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει μέσω του This is Athens. Αυτή η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι μία τεράστια ευκαιρία για όλους μας, διότι μάς δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μαζί να πετύχουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα».

Η επισφράγιση μιας επιτυχημένης χρονιάς για τον αθηναϊκό τουρισμό

Το 9o Travel Travel Trade Athens, έρχεται να επισφραγίσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά στον τουριστικό τομέα για την ελληνική πρωτεύουσα.  

Η Αθήνα, μέσα από τη στοχευμένη και συντονισμένη προσπάθεια της ΕΑΤΑ, και των βασικών πυλώνων της, του Τhis is Athens και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (Τhis is AthensCVB) κέρδισε για το 2022 το πρώτο βραβείο στα World Travel Awards, που αποτελούν θεσμό στον χώρο του διεθνούς τουρισμού. 

Η ελληνική πρωτεύουσα βραβεύτηκε επίσης ως κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός στον κόσμο (World’s Leading Cultural City Destination 2022), ενώ κατέκτησε και δύο ακόμη ευρωπαϊκά βραβεία –Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός της Ευρώπης και Καλύτερο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης. 

Στη διεθνή κατάταξη του ICCA για τον συνεδριακό τουρισμό, η Αθήνα πέρυσι αναδείχθηκε 6η στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο, ενώ φιλοξένησε περισσότερα από 130 διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι από το 2013, το Travel Trade Athens έχει φιλοξενήσει πάνω από 700 buyers από 35 χώρες του κόσμου και έχει αποτελέσει αφορμή για περισσότερες από 19.500 B2B συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων του Τουρισμού. Η διοργάνωση υλοποιείται κάθε χρόνο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών που λειτουργεί υπό την “ομπρέλα” της ΕΑΤΑ, σε συνεργασία με την European Tour Operators Association (ETOA). 

*Φωτογραφίες Βασίλης Λαμπίρης

 

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Μαρούσι λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 08.00 έως 12.00.

45 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρξει μια πρώτη πρόταση για την αξιοποίηση έκτασης 240 στρεμμάτων στο Σχιστό, από ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι Coldplay ανυπομονούν να έρθουν στην Αθήνα – Η ανάρτησή τους (VIDEO)

Οι Coldplay θα δώσουν δύο συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 8 και 9 Ιουνίου.

Η απάντηση του Χάρη Δούκα για τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Το δημοτικό συμβούλιο με μόλις 2 λευκά και μια αρνητική ψήφο, τον όρισε άμισθο μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κήπου.

Ερμού: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε γυναίκα

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ όπου και την μετέφερε στο νοσοκομείο με αιμορραγία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Κήπο

Ο 42χρονος γιος του Γιώργου Παπανδρέου αναλαμβάνει τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου με απόφαση του Δημάρχου της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Κήπο

Ο 42χρονος γιος του Γιώργου Παπανδρέου αναλαμβάνει τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου με απόφαση του Δημάρχου της Αθήνας.