Συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ron Huldai

Την περαιτέρω σύσφιξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai

Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε στο Δημαρχείο της Αθήνας τον κ. Huldai, τον μακροβιότερο δήμαρχο της ισραηλινής πρωτεύουσας τον οποίο χαρακτήρισε ως υπόδειγμα δημάρχου, καθώς σήμερα υπηρετεί την 5η θητεία του στον δήμο του Τελ Αβίβ, και επισήμανε ότι οι δυο ιστορικές πόλεις έχουν να κερδίσουν πολλά από τη συνεργασία τους.

«Έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από εσάς», απάντησε ο κ. Huldai στον κ. Μπακογιάννη, απευθύνοντάς του επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις δομές και τα προγράμματα στήριξης των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, αναλύοντας τις καλές πρακτικές που ακολουθεί τόσο η Αθήνα όσο και το Τελ Αβίβ.

Φωτογραφίες: Βασίλης Λαμπίρης

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο ψηφιακό «άλμα» που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτερη και καλύτερη -εξ αποστάσεως- εξυπηρέτηση στους δημότες, μειώνοντας το βάρος της γραφειοκρατίας και βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης στον τρόπο που λειτουργεί το περίφημο Ίδρυμα του Τελ-Αβίβ. Ένας σημαντικός θεσμός που υφίσταται από το 1977, και ο οποίος, μέσω χορηγιών από κρατικούς φορείς και ιδιώτες, βοηθά τη δημοτική αρχή της πόλης στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε από τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», το οποίο αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ο Δήμος Αθηναίων, για να ενισχύει και να βελτιώνει τις υποδομές και να προωθεί τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.