Η εμβληματική λεωφόρος Αμαλίας και η βελτίωση του οδικού δικτύου

- Advertisement -
Γράφει ο Κίμωνας Λογοθέτης
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης,  δυο χρόνια πριν, έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών στη Λ. Αμαλίας. Η πιο εμβληματική λεωφόρος της Ελλάδος ξαναφτιάχτηκε απ’ την αρχή, με εξαιρετικής ποιότητας άσφαλτο, έντονες διαγραμμίσεις, νέα φανάρια και νέα φώτα Led.
Το ίδιο έγινε και περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Βασιλέως Γεωργίου Α, Φιλελλήνων και Σταδίου).
Το έργο εκτελέστηκε υποδειγματικά απο τον μηχανισμό βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες εργασίες εκτελέστηκαν σε χρονικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, κατά τις νυχτερινές ώρες, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής και με την ελάχιστη δυνατή όχληση, για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έργου είναι ευδιάκριτα καθώς, πέραν από τις δεκάδες χιλιάδες διέλευσης οχημάτων λεωφορείων και τρόλεϊ ή Λ. Αμαλίας έχει φιλοξενήσει ήδη Ράλι Ακρόπολις και στρατιωτική παρέλαση με ερπυστριοφόρα οχήματα που το βάρος τους υπερβαίνει τους 60 τόνους.
Η Λ. Αμαλίας είναι ένα σημείο σταθμός, στη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και στην πλήρη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Γιώργου Πατούλη. Αποτελεί τη «μέση» της διαδρομής, καθώς είχε προηγηθεί η βελτίωση της Λ. Κηφισίας, της Λ. Ποσειδώνος, της Λ. Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε η αναβαθμισμένη συντήρηση της Λ. Θησέως στην Καλλιθέα της Λ. Λαυρίου, της Αθηνών – Σουνίου απο τα Λιμανάκια μέχρι τη Βάρκιζα, οι δρόμοι του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής και η ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου τμήματος της Λ. Κηφισού.
Ταυτόχρονα όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες του Λεκανοπεδίου διαθέτουν περισσότερο φως τη νύχτα, καταναλώνοντας όμως πολύ λιγότερη ενέργεια, χάρη στα νέα φωτιστικά Led. Λιγότερη κατανάλωση έχουν και τα νέα Led φανάρια που τοποθετούνται στην Αττική. Το έργο που αφορά, άμεσα την καθημερινότητα συνεχίζεται!
Ο κ.Κίμωνας Λογοθέτης είναι Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής
Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.

Το κολαστήριο της Κομαντατούρ παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο της Αθήνας

Τα αποτυπώματα των κρατουμένων στους τοίχους των υπογείων του κτηρίου της οδού Κοραή 4, «μιλούν» ακόμα.

Κατεπείγουσα αποκατάσταση των πρανών στα λιμανάκια της Βάρκιζας

Για την εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δέκα χριστουγεννιάτικα «χωριά» στην Αθήνα με δωρεάν είσοδο

Ποια είναι, οι ώρες λειτουργίας και οι περιοχές για να επισκεφθείτε οικογενειακώς.

Ρεβεγιόν στις μεγάλες Αθηναϊκές πίστες | Το κόστος για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χωρίς το… «night pass» όσοι επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν στις μεγάλες πίστες θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μελατονίνη στα παιδιά; Οι παιδίατροι προειδοποιούν

Η βιταμίνη D είναι η ορμόνη της ημέρας» και η μελατονίνη είναι ο ανταγωνιστής της, είναι η ορμόνη της νύχτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή!

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.