«Σφράγισαν» το θέατρο Δημήτρη Χορν για λόγους ασφαλείας (Φωτό + Έγγραφα)

Μία αλυσίδα δεμένη με ένα λουκέτο στην κεντρική πόρτα του θεάτρου Χορν στην οδό Αμερικής 10, στο κέντρο της Αθήνας, ήταν η κατάληξη μιας προ μηνών καταγγελίας για τα συστήματα ασφαλείας και πυρασφάλειας μιας από τις πιο ιστορικές θεατρικές αίθουσες της πρωτεύουσας.

Είχε προηγηθεί η έκθεση – αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και μια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου της Αθήνας όπου υποχρέωναν του υπευθύνους του θεάτρου να βάλουν προσωρινό λουκέτο και με μια λευκή σελίδα στην είσοδο να ενημερώνουν το φιλθεάμων κοινό ότι «το θέατρο θα παραμείνει κλειστό λόγω τεχνικών εργασιών».

Όλα ξεκίνησαν από μια έγγραφη καταγγελία πολίτη ότι το συγκεκριμένο θέατρο δεν διαθέτει – όπως προβλέπεται – δεύτερη πόρτα εξόδου κινδύνου και ότι η μοναδική διέξοδος που υπάρχει, σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων, οδηγεί σε ένα «τυφλό» σημείο του νομισματικού μουσείου, που όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία περιστοιχίζεται από έναν μαντρότοιχο με κάγκελα ασφαλείας, χωρίς διέξοδο διαφυγής σε δρόμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που εξέτασε την καταγγελία διαπίστωσε μια σειρά σοβαρών ελλείψεων, χωρίς αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, πυροσβεστικές φωλιές σε χώρους του θεάτρου, με πίνακα πυρανίχνευσης εκτός λειτουργίας, ενώ ακόμα και οι λιγοστοί πυρανιχνευτές είχαν «βαφτεί» με αποτέλεσμα να είναι μη λειτουργικοί…

Ακόμα και στο χώρο της σκηνής βρέθηκαν λιγότερες κεφαλές αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης από τον αριθμό που παρουσιαζόταν στα σχέδια κάτοψης, ενώ στο χώρο των θεατών των υπήρχε καν φαροσειρήνα ειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, βεβαιώθηκε παράβαση στους νόμιμους εκμεταλλευτές του θεάτρου Χορν και η σχετική έκθεση – αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αθηναίων για να προβεί στις δικές του ενέργειες.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τη λήψη απόφασης για την ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του θεάτρου με την επωνυμία «Δημήτρη Χορν», όπου τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα την ανάκλησή της, βασιζόμενοι και στο έγγραφο της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την παντελή απουσία πιστοποιητικού πυροπροστασίας εν ισχύ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Προσποιούνται υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και εξαπατούν πολίτες

Ζητούν από τους πολίτες να διαβιβάσουν προσωπικά τους δεδομένα, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων.

Κώστας Μπακογιάννης: «Επιστροφή στη βάση» | Παρέμβαση για 6 ζητήματα του Δήμου

Τι απαντά στον Δούκα για το Λόφο του Στρέφη, αλλά για τις παραβάσεις νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.

Προς ψηφιοποίηση οι δημοτικές υποδομές στην Κηφισιά

Αδελφοποίηση του Δήμου Κηφισιάς με τον Δήμο Ruvo di Puglia της Ιταλίας και τον Δήμο Mislata της Ισπανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Opinion Poll: Οι Αθηναίοι αξιολογούν τις 100 πρώτες ημέρες του Χάρη Δούκα

Τι απαντούν για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την εγκληματικότητα, το οδικό δίκτυο, αλλά και ποια είναι η σύγκριση με τον προκάτοχό του Κ.Μπακογιάννη.