Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την τραγωδία στα Τέμπη

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη τηρήθηκε απόψε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, που ενέκρινε μάλιστα -κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη- σχετικό ψήφισμα.

«Είναι πάνδημο το πένθος, είναι πάνδημη η αγανάκτηση, είναι πάνδημη η οργή. Για αυτό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καταθέσαμε ένα ψήφισμα με την προσδοκία ότι αυτό θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, πέρα και πάνω από παρατάξεις. Ένα ψήφισμα το οποίο πιστεύω ότι διερμηνεύει τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

«Εκφράζει τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη θλίψη και την οδύνη μας. Ταυτόχρονα, ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές δεκάδων χιλιάδων διαδηλώσεις και στις πορείες, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση, τη διαφάνεια, την απόδοση της δικαιοσύνης, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Και ασφαλώς υπογραμμίζουμε την ανάγκη για όλες τις απαραίτητες αλλαγές, άμεσα, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Δεσμευόμαστε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο στις οικογένειες των θυμάτων».

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ταυτοχρόνως, εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη όλων των μελών του Σώματος για τον άδικο χαμό τόσων δεκάδων ψυχών, θεωρώντας απαράδεκτο το φαινόμενο να χύνεται άδικα αίμα στις ράγες τον 21ο αιώνα.

Ενώνει τη φωνή του με το πάνδημο αίτημα για πλήρη διαλεύκανση και διαφάνεια στην απόδοση της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και την ανάγκη για αλλαγές και προσαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία και την τηλεδιοίκηση. Δεσμεύεται, τέλος, ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο, στην απάλυνση των επιπτώσεων του δυστυχήματος στις οικογένειες που πλήγηκαν».

Με επιστολή Αξιώτη στη νέα διοίκηση του ΟΣΕ ο Δήμος επανέρχεται στο θέμα της ασφάλειας του δικτύου εντός αστικού ιστού

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Αντιδήμαρχος Αστικών – Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης Αξιώτης έκανε εκτενή ενημέρωση αναφορικά με το πλαίσιο, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη από το 2020 και το 2021 η δημοτική αρχή αναφορικά με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ και την ασφάλεια στις δεκαοκτώ διαβάσεις -για τροχοφόρα και πεζούς- που βρίσκονται στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Ο κ. Αξιώτης έκανε επιπλέον γνωστό ότι στις 9/3 επανήλθε με επιστολή του προς τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ στο επείγον ζήτημα των μελετών που είχαν από κοινού συμφωνηθεί να εκπονήσει λόγω αποκλειστικής αρμοδιότητας ο ΟΣΕ για την αύξηση του εξοπλισμού ασφαλείας, δηλαδή σε φωτισμό, ηχητικά και προειδοποιητικές σημάνσεις, καθώς και ενδεχομένως σε νέες διαμορφώσεις διαβάσεων και κόμβων.

«Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των διαβάσεων του ΟΣΕ στην Αθήνα. Εγώ έχω τοποθετηθεί πολλές φορές για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς μάλιστα ο δήμος να έχει την αρμοδιότητα», σημείωσε ο κ. Αξιώτης και διευκρίνισε πως έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη που έχει ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανταποκρίνεται σε ό,τι ζητά ο ΟΣΕ και όπως το ζητά, όπως καθαρισμό και ανανέωση πινακίδων, καθαρισμό θάμνων και αλλαγές λαμπτήρων.

«Διότι οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς δήμου Αθηναίων γίνει χωρίς να το έχει ζητήσει ο ΟΣΕ, υπάρχει περίπτωση να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ακόμη και τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα είτε σε δημότη είτε σε εργαζόμενο», εξήγησε ο Αντιδήμαρχος.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Την Κυριακή 21 Απριλίου, τρέχουμε στον Υμηττό.

Με τα έσοδα των αγώνων θα αγοραστούν δέντρα που θα φυτευτούν στο βουνό που θα τρέξει ο καθένας.

Βροχές στην Αττική από το απόγευμα | Η προειδοποίηση της ΕΜΥ (LIVE)

Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Λουτεΐνη: Τα 4 σούπερ οφέλη στην υγεία και πού την βρίσκουμε

Έχετε ακούσει για την λουτεΐνη, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό με τα εκπληκτικά οφέλη για...

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχές στην Αττική από το απόγευμα | Η προειδοποίηση της ΕΜΥ (LIVE)

Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.