Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας με τεχνικές συνειδητής αναπνοής (Breathwork)

Η Συμβουλευτική  προέρχεται ετυμολογικά από την πρόθεση συν (με, μαζί) και το ρήμα βουλεύομαι (σκέφτομαι), συσκέπτομαι δηλαδή με κάποιο άλλο πρόσωπο. Τον όρο Συμβουλευτική τον χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τη διαδικασία κατά την οποία ένας άνθρωπος λαμβάνει βοήθεια μέσα από την συζήτηση για να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση, να ανακουφιστεί από τα συναισθήματα που τον “βαραίνουν”, να διαχειρίζεται τις κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζει, να αναπτύξει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και να παίρνει μόνος του αποφάσεις.

        Σύμβουλος και Συμβουλευόμενος ξεκινούν, ως “συνοδοιπόροι”, ένα “ταξίδι” συναισθημάτων, με “ενδιάμεσους σταθμούς” την Αυτοεξερεύνηση και την Αυτογνωσία. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο συμβουλευόμενος διερευνά προβλήματα, αναπτύσσει τις δεξιότητες που χρειάζεται για να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τις προκλήσεις, έτσι ώστε να ζήσει μια ζωή συναισθηματικής υγείαςΗ Συμβουλευτική, απαλλαγμένη από κάθε είδους πίεση ή εξαναγκασμό, χαρακτηρίζεται από αποδοχήεχεμύθεια, επιτρέπει την έκφραση συναισθημάτων δίχως επικρίσεις και σε συνάρτηση με τις τεχνικές συνειδητής αναπνοής (Breathwork) η Αυτοβελτίωση είναι ο προορισμός αυτού του υπέροχου “ταξιδιού”.

Η Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας βελτιώνει και σώζει ακόμα και ζωές. Η αναζήτηση βοήθειας είναι ένα σημάδι θάρρους, δύναμης και εξέλιξης,  επειδή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάληψη της ψυχικής υγείας και τη δημιουργία της ζωής που αξίζετε, μιας ζωής που αξίζει να ζείτε.

        Ο φόβος, το άγχος, η θλίψη και άλλα συναισθήματα που ξεπηδούν από περιβαλλοντικές επιδράσεις και επιρροές ή από εσωτερικές συγκρούσεις, οδηγούν σε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα τα αυτοάνοσα. Η συναισθηματική ενέργεια δεν παύει να παραμένει μια μορφή ενέργειας, που, όπως όλες, χρειάζεται να κινηθεί, να μετακινηθεί, να απελευθερωθεί, στη συγκεκριμένη περίπτωση από μέσα μας προς τα έξω.

Το Breathwork  είναι ένα γενικός όρος που υποδηλώνει τη χρήση της συνειδητής κυκλικής αναπνοής ως εργαλείο για τη διερεύνηση της συναισθηματικής ενέργειας, όπως αυτή αποθηκεύεται στο σώμα μας, κατά τη διάρκεια μικρών ή μεγαλύτερων τραυματικών εμπειριών.  Ανοίγει ένα κανάλι στις βαθύτερες πραγματικότητες της ζωής, παρέχοντας τις βάσεις για προσωπική ανάπτυξη και φτάνοντας σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης.

Όταν χρησιμοποιείται με συγκεκριμένους τρόπους, η συνειδητή κυκλική αναπνοή μας επιτρέπει να απελευθερώνονται και να αναγνωρίζονται τα συναισθήματα, τα συστήματα πεποιθήσεων, τις καταπονήσεις και τις μνήμες που είναι συχνά απρόσιτες μέσω συμβατικών θεραπειών. Δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο, το οποίο ενδυναμώνει την αναπνοή για να εξερευνήσει το σώμα, το μυαλό, τα συναισθήματα και την πνευματικότητα, κάνοντας συνειδητές τις αποφάσεις για τον τρόπο που αναπνέουν και ζουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της μάθησης σε όλα τα επίπεδα. Επίσης ρυθμίζει και ισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα και νέες μελέτες αποδεικνύουν οφέλη, εκτός από την ψυχική υγεία, στην καρδιαγγειακή υγεία, την ευεξία και την ανοσία.

Το Breathwork είναι το βιωματικό πεδίο της μελέτης και της πρακτικής που περιλαμβάνει μια ποικιλία αναπνευστικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται ατομικά και σε ομάδες, για να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία και την ενίσχυση της σωματικής, συναισθηματικής, γνωστικής και πνευματικής ευημερίας.

Το Breathwork  είναι:

Mια βαθιά αποτελεσματική τεχνική αναπνοής και θεραπευτική διαδικασία που:

  • ενεργοποιεί τη φυσική ίαση του σώματος,
  • προωθεί την αυτοεξερεύνηση και την αυτογνωσία
  • προσφέρει μια διαδρομή προς τη συνειδητή προσωπική μεταμόρφωση.

Ένα ευφυές και ακριβές εργαλείο ζωής που μπορεί:

  • να απελευθερώσει από το στρες, το άγχος και τη κατάθλιψη
  • να μετατοπίσει άχρηστες πεποιθήσεις και παγιωμένες συνήθειες και μοτίβα συμπεριφοράς
  • να επουλώσει πληγές και τραύματα όπως η γέννηση, η απώλεια, ο θάνατος και η ταλαιπωρία
  • να υποστηρίξει τη συνειδητή επιλογή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων
  • να βοηθήσει να περάσουμε μέσα από τα παγιωμένα συναισθηματικά μας μπλοκ
  • για να πλοηγηθούμε στην αλλαγή και να αγκαλιάσουμε το πλήρες δυναμικό μας
  • να βελτιώσουμε την αυτογνωσία και την ικανότητα να επαναπρογραμματίσουμε συμπεριφορές για μεγαλύτερη παρουσία και χαρά στη ζωή.

Το Breathwork  δίνει μια ουσιαστική, μη-λεκτική διαδρομή για την αυτογνωσία, την εσωτερική σοφία και την υγεία που ενθαρρύνει μεγαλύτερη σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία και ευεξία στη ζωή.

Πηγή

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

24ωρες περιπολίες σε Λυκαβηττό, Φιλοπάππου και Τουρκοβούνια για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.

LANGaware: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της διάγνωσης της άνοιας και των ψυχιατρικών διαταραχών

Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός έχει στα χέρια του την αποτίμηση του κινδύνου για την γνωστική εξασθένιση.

Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στην καρδιά της Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με υπόγειο πάρκινγκ 7000 θέσεων στάθμευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου

Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε γιατί στις 22 Ιουνίου 1934 ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Φέρντιναντ Πόρσε για την κατασκευή του «σκαραβαίου».

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

«Πράσινο φως» στον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου Γηπέδου, συνολικής έκτασης 33,6 στρεμμάτων στη γειτονιά του Βοτανικού.