Με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Αναχώρησε το πρωί από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) για τη Ραιδεστό(Tekirdag) η μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (βλ. σχετικό βίντεο στο λίνκ: https://youtu.be/7TRtoguf9wU). Η αναχώρηση της αποστολής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα ÇağatayErciyes, του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα MustafaSomuncu, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου, της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων του Όλοι Μαζί Μπορούμε Δ. Γιαννακάκη, εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου σε θέματα εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, κ.α.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων στην Τουρκία, ξεπερνάει τους 110 τόνους (περίπου 100 Μ3) και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ),με το « Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ.

Επικεφαλής και συντονιστής στο κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης. Η αποστολή αναμένεται να περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα το πρωί της Δευτέρας και έχει προορισμό τις αποθήκες συγκέντρωσης υλικού στη Ραιδεστό (Tekirdag).

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, μία μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια ξεκίνησε από δω από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια ανθρωπιστική βοήθεια η οποία είναι αποτέλεσμα της εκδήλωσης αγάπης και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας. Τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και του «Όλοι μαζί Μπορούμε», με τη συμβολή εθελοντών συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η πρώτη μεγάλη αποστολή με τα 50 οχήματα της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που προωθούν το πρώτο μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθεια που συγκεντρώθηκε εκεί που την έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας. Όταν υπάρχει ανάγκη, δεν υπάρχουν σύνορα. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα. Αυτή τη στιγμή υποφέρει ο τουρκικός λαός και εμείς είμαστε στο πλευρό του με όλες μας τις δυνάμεις. Σήμερα αποστέλλονται πάνω από 110 τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης, 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φαρμάκων, 5τόνοι υγειονομικού υλικού καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευχαριστώ τους οδηγούς, τους συνοδούς, το συντονιστή της αποστολής κ. Κόκκαλη και όλους όσους συνεχίζουν να συμβάλλουν να ολοκληρωθεί η διαλογή και η κατηγοριοποίηση. Τα 50 οχήματα που αναχώρησαν σήμερα περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης που μας ζητήθηκαν από τη γείτονα χώρα. Υπάρχουν ακόμα πολλά είδη τα οποία θα κατηγοριοποιηθούν. Η διαλογή συνεχίζεται, τόσο στο συγκεκριμένο σημείο προ βρισκόμαστε, όσο και στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ θερμά όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τις ομάδες εθελοντών για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν . Ευχαριστώ τον πρέσβη της Τουρκίας, το γενικό πρόξενο και τα στελέχη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την πολύ καλή συνεργασία. Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και την αγάπη μας στο λαό της Τουρκίας στον οποίο θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα με κάθε δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα ÇağatayErciyes, δήλωσε: «Στην Τουρκία έχουμε ένα ρητό: «Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται» και από την πρώτη στιγμή ο ελληνικός λαός έδειξε την αλληλεγγύη του προς εμάς. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για την δική του βοήθεια. Μια βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την Περιφέρεια, τους δήμους και τις ομάδες εθελοντών. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τοπικές αρχές και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ευχαριστώ και κάθε άλλο υπουργείο το οποίο συμμετείχε σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια. Είναι δύσκολοι καιροί αυτοί για την Τουρκία και πραγματικά λαμβάνουμε μία βοήθεια την οποία ποτέ δεν θα λησμονήσουμε και σαφώς θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες για την βοήθεια τους και να τονίσω ξανά ότι είμαστε ευγνώμονες προς όλους».

Η προσφορά των πολιτών αξιοποιείται στο σύνολο της

Επισημαίνεται ότι το υλικό που αποστέλλεται στη γείτονα αποτελεί μέρος της μαζικής προσφοράς των χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανθρωπιάς της Περιφέρειας Αττικής. Η αποστολή θα παραδώσει στις τουρκικές αρχές μόνο τα υλικά που ζητήθηκαν από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ως άμεσα αναγκαία για τους σεισμοπαθείς. Με τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η διαλογή των προσφορών και η ταξινόμηση των κατάλληλων υλικών. Όσα υλικά κατά τη διάρκεια της διαλογής κρίθηκαν ως ακατάλληλα ή φθαρμένα, έχουν προωθηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ανακύκλωση. Όσα είδη προσφέρθηκαν από πολίτες, αλλά δεν ζητήθηκαν από την τουρκική πρεσβεία, – τρόφιμα, ρούχα κλπ – θα ταξινομηθούν και θα διατεθούν σύντομα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.

Έκτακτα μέτρα σε 133 χιλιόμετρα εντός της Αττικής για τον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πότε κλείνουν οι λεωφόροι Συγγρού και Ποσειδώνος και ποιες είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για όσους θα κινηθούν στην Αθήνα.

Mosquito Alert: Η εφαρμογή εντοπισμού επικίνδυνων κουνουπιών

Συνεισφορά των πολιτών για τη διερεύνηση και τον έλεγχο των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.

Red Arrows: Εντυπωσιακές εικόνες στον Φλοίσβο από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Σάββατο το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

O νόμος 2193/94, που δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 1994 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φύλλο 32 Α') καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Καρφιά» από τον Θ. Κολυδά για τους μετεωρολόγους που «έφεραν» τον καύσωνα!

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μια φορά στον κύκλο των μετεωρολόγων με αφορμή τις αναφορές για τον καύσωνα που τελικά δεν ήρθε.