Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια

Την έντονη αντίθεσή τους στην σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Ερυθρού Σταυρού για το πάρκο Δρακόπουλου εξέφρασαν οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Υποστήριξαν ότι στην σύμβαση δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική για τις χρήσεις και την ιδιοκτησία και επανέλαβαν το αίτημά τους- που αποτελεί αίτημα και των κατοίκων της περιοχής-να κηρυχθεί η έκταση χώρος κοινόχρηστου πρασίνου.

“Έχουμε συζητήσει για έναν στρατηγικό στόχο που είναι να σώσουμε χώρους πρασίνου. Με την συμφωνία που συζητάμε κάνουμε ένα βήμα πίσω διότι χειροτερεύουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Δεν φαίνεται να υπάρχει στρατηγική από τον Δήμο Αθηναίων ούτε για το ζήτημα των χρήσεων, ούτε για το ζήτημα της ιδιοκτησίας, ούτε για το κτηριακό” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη.

Επιβλαβή για το δημοτικό και δημόσιο συμφέρον χαρακτήρισε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας τον χειρισμό του θέματος από τη δημοτική διοίκηση. “Για οκτώ χρόνια ο δήμος θα διαμορφώσει τον χώρο, θα τον φροντίσει αλλά ουσιαστικά αναγνωρίζετε πλήρη κυριότητα του ΕΕΣ σε όλο τον χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί ο δήμος από το 1981. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα το πάρει και θα κάνει το δικό του business plan” τόνισε ο κ. Σοφιανός. “Μην προχωρήσετε σε αυτή την συμφωνία. Μην υπογράψετε τη μεταφορά της κυριότητας ενώς χώρου αυτής της έκτασης σε αυτή την περιοχή. Κάντε πράξη την ανάπλαση. Ας διαμορφώσουμε το πάρκο και ας ψάχνουν για κυριότητες” πρόσθεσε ο Νίκος Σοφιανός.

Την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου ζήτησε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Υπάρχει ένα παρελθόν από δεξιούς δημάρχους. Άλλα πάρκα θέλατε να τα κάνετε υπόγεια πάρκινγκ. Στο συγκεκριμένο ήθελαν να χτιστεί ένα μεγάλο mall. Σήμερα, έρχεστε με ένα άλλο αφήγημα: αυτό της ανάπλασης. Σήμερα έρχεστε να κάνετε αυτή τη διαπραγμάτευση ερήμην των κατοίκων. Φτάνετε να συζητάτε με έναν Ερυθρό Σταυρό λες και δεν έχει προηγηθεί μία δεκαετία σκανδάλων” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου και ζήτησε να αποσυρθεί το σχέδιο και να αναλάβουν τη φροντίδα του πάρκου οι υπηρεσίες του δήμου.

Για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων και όχι αυτών των κατοίκων κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. “Δεν κατανοώ γιατί είστε τόσο κόντρα. Γιατί στις απόψεις που διατυπώνουν οι κάτοικοι δεν λέτε μια φορά “ναι, ας συζητήσουμε” ανέφερε ο κ. Κεφαλληνός απευθυνόμενος στον κ. Μπακογιάννη.

Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταψήφισαν την συμφωνία η οποία ωστόσο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;