«Ξήλωσαν» το αιωρούμενο μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Συγγρού

- Advertisement -

Αργά το απόγευμα ειδικό συνεργείο αποκόλλησε το αιωρούμενο μπαλκόνι που κρεμόταν από το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού στην Νέα Σμύρνη, κυριολεκτικά στον αέρα, με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος.

Άνδρες της πυροσβεστικής είχε αποκλείσει την είσοδο στο χώρο ενώ είχε τοποθετήσει και προειδοποιητική πινακίδα για πτώση σκυροδέματος, ενώ το υπουργείο Τουρισμού με απόφασή του είχε διακόψει προσωρινά την λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ξενοδοχείου χρειάστηκε προηγουμένως σχετική έγκριση από τις υπηρεσίες της πολεοδομίας για την αποξήλωσης του μπαλκονιού, με τους εκπροσώπους της επιχείρησης  να αποδίδουν το όλο θέμα που προκλήθηκε σε κατασκευαστικό λάθος από το 1972, οπότε και χτίστηκε η ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

«Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι; Ατραξιόν έχουν στην Ιταλία, έχουμε και εμείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, θέλοντας να αστειευτεί με το θέμα του μπαλκονιού που έχει γίνει viral από το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του εν λόγω ξενοδοχείου.

«Ξημερώματα του Σαββάτου άκουσε ένα γδούπο ο νυχτερινός της βάρδιας, βγήκε έξω και είδε το μπαλκόνι κρεμασμένο. Οι ενέργειες της εταιρείας ήταν άμεσες. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που ήρθε σε πέντε λεπτά. Δεν υπήρχε ένοικος μέσα στο δωμάτιο. Η Πυροσβεστική έκοψε το ρεύμα του δωματίου, απέκλεισε το χώρο, έβαλε τις κορδέλες, ειδοποιήσαμε την αστυνομία και την Πολεοδομία», δήλωσε ο κ. Σπηλιόπουλος.

«Είναι κατασκευή του 1972. Ο εργολάβος που είχε βάλει τα σίδερα αντί να τα βάλει στο 50% και πάνω του μπαλκονιού τα έβαλε κάτω κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το τσιμέντο. Τώρα το κρατούν μόνο τα σίδερα που είχε βάλει χαμηλά. Είναι κακοτεχνία», συμπλήρωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, που διαβεβαίωσε ότι το γεγονός με το μπαλκόνι δεν επηρεάζει το κτίριο. «Πρόσφατα υπήρχε έλεγχος στατικότητας του κτιρίου που κατατέθηκε στην πολεοδομία», πρόσθεσε.

 

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό έργο, που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των πεζών.

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Χ.Δούκας: «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη».

Νέο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στο Γαλάτσι (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δημοτικών parking με το σύνθημα «Παρκάρεις Δωρεάν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.