Καταρτίζει ανέργους ΑΜΕΑ ο δήμος Αθηναίων

Το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών αναμένεται να συνεργαστούν με τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ ΑΕ στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» και καλούν άνεργους, διαμένοντες στο Δήμο της Αθήνας, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη Δράση «Κατάρτιση ανέργων στην εξυπηρέτηση-συνδιαλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

Οι συμμετέχοντες (25 άτομα) θα συμμετέχουν σε μια ολοκληρωμένη δράση επιμόρφωσης και κατάρτισης, διάρκειας συνολικά 122 εκπαιδευτικών ωρών σε:


• θεωρητική και βιωματική επιμόρφωση σε θέματα εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με Άτομα με αναπηρία (Άτομα με κινητική αναπηρία, Άτομα με κώφωση/ βαρηκοΐα, Άτομα με νοητική/ γνωστική/ αναπτυξιακή/ ψυχική αναπηρία και λοιπές αναπηρίες/ χρόνιες παθήσεις, Άτομα με οπτική αναπηρία)
• πιστοποιημένη κατάρτιση στη γραφή και ανάγνωση της Braille
• πιστοποιημένη κατάρτιση στον χειρισμό των βασικών εργαλείων ψηφιακού περιβάλλοντος γραφείου (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου/Ηλεκτρονική Αλληλογραφία)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, να διαμένουν στο Δήμο Αθηναίων, να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον Λυκείου και ηλικίας 18-60 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους υποψηφίους χαμηλών εισοδημάτων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους/ες έως την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17.00.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ