Σε αυτές τις 9 περιοχές της Αθήνας αξίζει να αγοράσετε ακίνητο

Νέες έρευνες δείχνουν ότι η ελληνική αγορά ακινήτων, ειδικά η Αττική, παρουσιάζει ενισχυμένες επενδυτικές προοπτικές για το 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα «Emerging Trendsin Real Estate – Road to recovery» που διενήργησε η PwC για λογαριασμό του «Urban Land Institute», η Αθήνα είναι στην 23η θέση της κατάταξης για τις συνολικές προοπτικές επενδύσεων.

ΟΙ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ €/Τ.Μ.

ΥΜΗΤΤΟΣ Από 2.900
ΓΟΥΔΗ Από 3.100
ΓΑΛΑΤΣΙ Από 2.450
ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ Από 2.100
ΓΚΥΖΗ Από 2.400
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Από 2.600
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Από 2.100
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Από 1.800
ΕΞΑΡΧΕΙΑ Από 2.000*

Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Διαμερίσματα 75 τ.μ. άνω του 1ου ορόφου με έτος κατασκευής μετά το 2018. Οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμορφώνονται σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα.*Ανακαινισμένο πλήρως

«ΧΡΥΣΕΣ» ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υμηττός: Η μετεγκατάσταση των εννέα υπουργείων μαζί με υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα που βρίσκονται διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας στον Υμηττό, προαναγγέλλει την αύξηση της ζήτησης στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί και την ανάγκη δημιουργίας εμπορικών καταστημάτων όσο και εστίασης. Αυτή η μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται να οδηγήσει ανοδικά τις αξίες των ακινήτων.

Γουδί: Ο χώρος που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί αποτελεί δημόσια έκταση 965 στρεμμάτων, στα όρια των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου. Ο στόχος για μια πιο πράσινη Αθήνα σε συνάρτηση με τη σύνδεση της περιοχής με Λεωφόρο Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφισίας και τη νέα στάση του μετρό, αναβαθμίζουν την περιοχή ανεβάζοντας τη ζήτηση.

Γαλάτσι: Το Γαλάτσι τα τελευταία χρόνια γνωρίζει έντονη ανοικοδόμηση με τα διαμερίσματα να πωλούνται ακόμη και από τα σχέδια. Η έλευση του μετρό θα συντελέσει καθοριστικά στη μετεξέλιξη του δήμου. Ο σταθμός Βεΐκου χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων στον Δήμο Γαλατσίου. Ο σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς με τη Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου.

Ελικώνος – Ανω Κυψέλη: Η συνοικία της Ανω Κυψέλης που γειτνιάζει με τον Δήμο Γαλατσίου με την έλευση του μετρό φέρεται να συντελεί καθοριστικά στα επενδυτικά βλέμματα. Τα λιγοστά προς πώληση αυτοτελή κτίρια που έχουν απομείνει στην περιοχή διατίθενται με στόχο την επένδυση στην υπεραξία της νέας στάσης του μετρό. Παράλληλα πλησίον της νέας στάσης του μετρό έχουν αρχίσει να ανεγείρονται νέες πολυκατοικίες μετά την κατεδάφιση παλαιών μονοκατοικιών. Ο σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον λόφο Ελικώνος.

Εξάρχεια: Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή των Εξαρχείων έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτών, εγχώριων και αλλοδαπών. Αγοράστηκαν ακίνητα με στόχο την άμεση ανακατασκευή και ανακαίνιση για την επανατοποθέτησή τους στην αγορά. Ο σταθμός, συνδυαστικά με τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να ανεβάσει την αξία των ακινήτων.

Γκύζη – Αμπελόκηποι: Οι δύο πυκνοκατοικημένες γειτονιές δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το νέο επίκεντρο της πόλης, ενώ στον Βοτανικό θα συντελεστεί ο πιο σημαντικός όγκος επενδύσεων από τη Διπλή Ανάπλαση στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός & Λ. Αλεξάνδρας). Το μεγαλόπνοο σχέδιο σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει το «μήλον της Εριδος» για τους επενδυτές προσελκύοντας επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Οι συνολικές παρεμβάσεις στη Λ. Αλεξάνδρας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 στρέμματα.

Βοτανικός: Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα μετατρέψουν τη ζώνη βιομηχανίας-βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου σε μια περιοχή που θα περιλάβει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, καθώς και κτίρια κεντρικών λειτουργιών. Το εύρος των παρεμβάσεων σε μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων θα μετασχηματίσει την περιοχή σε γειτονιά υψηλού προφίλ και αξίας στο κέντρο της Αθήνας.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.