10 βιβλία για διάβασμα ή για δώρο

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και πάντα τα καλά βιβλία μας συνοδεύουν αυτές τις γιορτινές ημέρες.

protaseis_biblia_thecitizen

10 από τα καλύτερα βιβλία συγκεντρώθηκαν στην μικρή αυτή παρουσίαση και αποτελούν κορυφαία επιλογή δώρου προς αγαπημένα πρόσωπά ή και για τον εαυτό μας.

Καλές γιορτές και καλό διάβασμα..

GiosafaT_Gamos

Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στη πείρα του συγγραφέα Ματθαίου Γιωσαφάτ ως ψυχιάτρου, παιδοψυχιάτρου, ψυχαναλυτή – ψυχοθεραπευτή και κυρίως στην προσωπική του εμπειρία βραχείας ή μακρότερης εμπειρίας με περισσότερα από έξι χιλιάδες ζευγάρια, που παρακολουθούσε, είτε στην Ελλάδα, τα τελευταία τριάντα χρόνια, είτε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για δεκαπέντε χρόνια ως Διευθυντής της Κλινικής Παιδικής και Οικογενειακής Ψυχιατρικής Finchley, και προηγουμένως ως Υποδιευθυντής του Κέντρου Tavistock, μια από τις σημαντικότερες ψυχαναλυτικές κλινικές στον κόσμο.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-527-859-5
Εκδόσεις: Εκδόσεις Αρμός
Συγγραφέας: Ματθαίος Γιωσαφάτ

 

4107_566_b_b
Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους επιστρέφει στην Αστυνομία του Εδιμβούργου, αν και με χαμηλότερο βαθμό απ’ αυτόν με τον οποίο αποστρατεύτηκε και ελαφρώς πικραμένος. Μια υπόθεση τριάντα χρόνων ξανανοίγει, και υποψίες για κακό χειρισμό της πέφτουν στον Ρέμπους και στην τότε ομάδα του. Ο Μάλκολμ Φοξ είναι ο αξιωματικός επικεφαλής της νέας αυτής έρευνας και το πρόσωπο που θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του παρελθόντος με το παρόν. Έχει ο Ρέμπους τίποτα να κρύψει; Είναι άγιος ή αμαρτωλός;

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-566-410-7
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Ίαν Ράνκιν
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

MoixeiaEx_b_b

Είναι καλύτερα να μη ζεις παρά να μην αγαπάς. Η δυστυχία μου έχει γίνει ρουτίνα, κανείς δεν την καταλαβαίνει πια. Δεν μπορώ πλέον να κοιμηθώ. Αισθάνομαι εγωίστρια. Συνέχεια προσπαθώ να εντυπωσιάσω τους άλλους, σαν να είμαι ακόμα παιδί. Κλαίω μόνη μου και χωρίς λόγο στο μπάνιο. Έκανα έρωτα με όρεξη μόνο μία φορά εδώ και πολλούς μήνες – και ξέρεις καλά για ποια μέρα μιλάω. Σκέφτηκα πως όλα αυτά δεν είναι παρά μια τελετή ενηλικίωσης, συνέπεια του ότι είμαι πάνω από τριάντα χρονών, όμως η εξήγηση αυτή δεν είναι αρκετή.

Νιώθω πως χαραμίζω τη ζωή μου, πως μια μέρα θα κοιτάξω πίσω μου και θα μετανιώσω για όλα όσα έκανα.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-14-2830-7
Εκδόσεις: Εκδόσεις Λιβάνη
Συγγραφέας: Πάουλο Κοέλιο
Μετάφραση: Μάτα Σαλογιάννη

 

tokoritsitoupetrou_b

«Το κορίτσι του Πέτρου» της Χανιώτισσας συγγραφέα Αργυρώς Μουντάκη απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 9 ετών. Είναι ένα βιβλίο με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό (bulling), για τη μετανάστευση, για τις εφηβικές σχέσεις, για τις οικογενειακές σχέσεις και αναδεικνύει την αγάπη και την φιλία.

Ήρωες του βιβλίου είναι ο Πέτρος που ερωτεύεται την Πακιστανή Αλίσα, την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο μερικοί συμμαθητές της, η Αλκμήνη, η αδερφή του Πέτρου, που παίζει τον ρόλο του αφηγητή όπως και το λούτρινο αρκουδάκι που μιλάει!

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-566-526-5
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Αργυρώ Μουντάκη
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

kerr_anthrwpos_xwris_anasa__b

 

Βερολίνο, 1943
Ο Μπέρνι Γκούντερ έχει εγκαταλείψει την Πολιτική Αστυνομία και εργάζεται στο γερμανικό Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου στο Βερολίνο. Στους κύκλους του Γραφείου αναφορές κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός ομαδικού τάφου στο δάσος του Κατίν, που βρίσκεται κοντά στο Σμολένσκ της κατεχόμενης από τους Γερμανούς Ρωσίας• ένας λύκος, σκάβοντας το έδαφος στο δάσος, έχει ανασύρει ανθρώπινα υπολείμματα. Κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκουν. Υπάρχουν υποψίες πως ο τάφος είναι γεμάτος με νεκρούς Πολωνούς στρατιώτες τους οποίους εκτέλεσαν οι Σοβιετικοί.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-04-4507-7
Εκδόσεις: Εκδόσεις Κέδρος
Συγγραφέας: Philip Kerr
Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης

Watermark_2014_12_2_18_0_13_b

 

Ξάπλωσα ανάσκελα και κοιτούσα τις σκιές στο ταβάνι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα συµβεί η στραβή: φοβόµουν την Οκλαχόµα αλλά πριν από λίγα χρόνια, το 2007 ή το 2008, στο Ντιτρόιτ, είχε δολοφονηθεί ένας κοµµωτής που γνώριζα· επρόκειτο για έγκληµα µίσους αλλά δεν συνελήφθη κανείς· η υπόθεση µπήκε στο αρχείο. Και τον περασµένο Απρίλιο βρέθηκε δολοφονηµένη η Κόκο – όταν είσαι µαύρος, τραβέλι, πουτάνα και τζάνκι, όλα µαζί και ταυτοχρόνως, πας φιρί φιρί να γίνεις σφαχτό· κι η αστυνοµία κάνει την πάπια. Δεν είχα ακούσει για εγκλήµατα εναντίον ανθρώπων σαν εµένα στην Οκλαχόµα, αλλά ήµουν σίγουρος ότι είχαν γίνει. Η σκέψη µε κράτησε ξάγρυπνο…

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-166-022-6
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: Σώτη Τριανταφύλλου

9786180105254_b_b

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου, μέσω του νέου της βιβλίου, απευθύνει ένα βαρύ κατηγορώ εναντίον κάθε μορφής βίας που υφίστανται οι γυναίκες.

Μέρος των εσόδων της έκδοσης θα διατεθεί σε οργανισμούς υπέρ της κακοποιημένης γυναίκας και του παιδιού.
Δεκαετία του ’60. Σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τρεις αδελφές, η Δήμητρα, η Αναστασία και η Μυρτώ, μεγαλώνουν στη σκιά ενός πατέρα αφέντη και μιας μάνας που δεν έχει λόγο. Η μόνη έξοδός τους είναι κάθε Κυριακή για την εκκλησία και στο πανηγύρι του χωριού μία φορά τον χρόνο. Οι καιροί σκληροί, αλλά οι πράξεις σκληρότερες.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-618-01-0525-4
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου

2354201_b_b

Η συγγραφέας των μυθιστορημάτων Η Μυστική Ιστορία και Ο Μικρός Φίλος επανέρχεται με ένα συγκλονιστικό καινούριο μυθιστόρημα.

Η Καρδερίνα είναι μια στοιχειωμένη οδύσσεια μέσα στη σύγχρονη Αμερική και ένα δράμα συναρπαστικής έντασης. Συνδυάζοντας απίστευτα ζωντανούς χαρακτήρες με συγκλονιστικό σασπένς, αποτελεί ένα εκπληκτικό, εθιστικό μεγαλούργημα – μια καθηλωτική ιστορία γύρω από την απώλεια και την προσκόλληση, την επιβίωση και την αυτο-επινόηση, αλλά και τα βαθύτερα μυστήρια του έρωτα, της ταυτότητας και του πεπρωμένου.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-14-2806-2
Εκδόσεις: Εκδόσεις Λιβάνη
Συγγραφέας: Ταρτ Ντόνα
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

7c13341aa981d7e903c15a67821_b

Καλοκαίρι 1972. Η Αμμόχωστος αποτελεί το πιο ελκυστικό θέρετρο της Μεσογείου. Ένα φιλόδοξο ζευγάρι εγκαινιάζει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεργάζονται αρμονικά. Δυο οικογένειες που ζουν στην ίδια γειτονιά, οι Γεωργίου και οι Οζκάν, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τον επί χρόνια αναβρασμό και τη βία που επικρατούσε σε άλλα μέρη του νησιού. Όμως, κάτω από τη μάσκα της χλιδής και του πλούτου που δείχνει η πόλη, η ένταση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-364-791-1
Εκδόσεις: Διόπτρα
Συγγραφέας: Βικτόρια Χίσλοπ
Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή

st

Ένα βιβλίο για τη μνήμη και το πάθος, το τραύμα και την ασθένεια, το «αίμα» της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του.

H Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές.

Έκδοση: 2014
ISBN: 978-960-03-5809-4
Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη
Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.