Ένα κορίτσι προβλέπει το μέλλον [Le Point]

Είναι μόλις 27 ετών, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, λατρεύει τη σάλσα και το τένις και είναι σε θέση να προβλέψει το επόμενο ξέσπασμα χολέρας, όπως και το τι φόρεμα ή κοστούμι θα αγοράσετε προσεχώς.

Ονομάζεται Kyra Radinsky, και το όνομα της βρίσκεται στη φετινή λίστα του MIT με τους 35 πιο καινοτόμους εφευρέτες κάτω των 35 ετών. Σε παλαιότερες κατατάξεις του MIT με τα πιο λαμπρά μυαλά συναντούμε τον Mark Zuckerberg (Facebook), τον Larry Page και τον Sergey Brin (Google) …

Η νεαρή ισραηλινή επιστήμονας κατάφερε να προβλέψει την επιδημία χολέρας που ξέσπασε στην Κούβα το 2012. Πως; Δημιουργώντας ένα σύνδεσμο μεταξύ της επιδημίας και των περιόδων ξηρασίας που έπληξαν το Μπαγκλαντές στη δεκαετία του 60. “ Η χολέρα ξεσπάει μετά από σφοδρές καταιγίδες που διαδέχονται τις περιόδους ξηρασίας που ξεπερνούν σε διάρκεια τους έξι μήνες” είπε η Radinsky σε διαδικτυακή συνέντευξή της για το γαλλικό περιοδικό “Le Point”.

“Το παρελθόν δεν επαναλαμβάνεται , αλλά αυτό που επαναλαμβάνεται είναι ο ρυθμός του. Οι αποφάσεις λαμβάνονται ακόμη μέσα στο σκοτάδι. Πρέπει να έχουμε μια συνολική αντίληψη για τα πράγματα. Κάθε μέρα οι πολιτικοί λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς καμία επιστημονική αναφορά. Είναι τρελό!” , σημειώνει η επιστήμονας που θεωρεί την μερική αντίληψη των πραγμάτων ως αδιαφορία.algorythmes-radinsky-prediction-2987936-jpg_2614537_652x284

Με την βοήθεια μιας μικρής ομάδας, η Kyra Radinsky που έγραψε την πρώτη γραμμή κώδικα προγραμματισμού στα έξι της χρόνια, δημιούργησε σταδιακά ένα αλγόριθμο πρόβλεψης, τον Debra, τον οποίο εφαρμόζει πλέον στο χώρο των επιχειρήσεων. Ιδρύτρια της εταιρεία SalesPredict, με ετήσια κέρδη που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια δολλάρια, χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο αλγόριθμο για να βοηθήσει εταιρείες στη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Φυσικά, η νεαρή επιστήμονας δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα. Σε ένα επιστημονικό άρθρο που συνυπογράφει με τον υπεύθυνο έρευνας της Microsoft, Eric Horvitz, εξηγεί ότι οι προβλέψεις της επαληθεύονται κατά 70-90%. Για παράδειγμα, ο αλγόριθμος της είχε προβλέψει επιτυχώς την εξέγερση στο Σουδάν, τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά και την πτώση της κυβέρνησης κάτι που δεν συνέβη.

Σίγουρα το ταλέντο της Kyra Radinsky δεν περνά απαρατήρητο και η εταιρεία της μετράει πολλούς ισχυρούς πελάτες από το χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής όπως η Oracle, Salesforce και SAP.

Τι προβλέπει για την εταιρεία της; Ότι έχει πολλές πιθανότητες να γίνει εξίσου μεγάλη όπως η Microsoft.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Τετάρτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.