Ο metrosexual φεύγει, ο lumbersexual έρχεται! [L’OBS]

Ασχολείται με high-tech επαγγέλματα, είναι αξύριστος, φοράει ορειβατικά μποτάκια και πουκάμισα με μεγάλα καρό όπως αυτά των αμερικανών ξυλοκόπων (lumberjack), έχει άγριο ύφος και έρχεται να αντικαταστήσει τον ευαίσθητο metrosexual των πόλεων. Το όνομα του lumbersexual!

Ο Αμερικανός blogger Tom Puzak, στην ιστοσελίδα GearJunkie.com, γράφει “ο metrosexual είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση που αντικαθίστανται από άνδρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για την υπαίθρια ζωή παρά για εκλεπτυσμένες φροντίδες ομορφιάς”. Σύμφωνα με τον Puzak, το νέο πρότυπο άνδρα, ο hipster- “ξυλοκόπος” των πόλεων εργάζεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών και στο σακίδιο του δεν υπάρχει τσεκούρι αλλά ένα MacBookAir .

Lumbersexual-Pictures

“Η εποχή των στενών ρούχων και της αρκετά θηλυπρεπούς εμφάνισης ανήκει στο παρελθόν” σημειώνει ο Geoffrey Heath, συγγραφέας του “Οδηγός του κομψού άνδρα ακόμη και κακοξυρισμένου” . Και τονίζει ότι “πλέον οι άνετες γραμμές και υφάσματα όπως η φανέλα και το τζην έχουν τον πρώτο λόγο”.

Άλλα στοιχεία της γκαρνταρόμπας του lumbersexual είναι το γυρισμένο παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο, τα παπούτσια Timberland και τα φαρδιά καρό πουκάμισα, που ήταν στη μόδα τη δεκαετία του 1990.

Πίσω από αυτή την απεριποίητη εμφάνιση του, ο lumbersexuαl είναι ένα εξευγενισμένο ον: έχει γενειάδα, είναι γενικότερα “ψαγμένος” και λατρεύει το σπιτικό φαγητό.

Μεταξύ των διασημοτήτων που ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον lumbersexuαl είναι ο Ryan Gosling, ο Eric Cantona, ο Αμερικανός ηθοποιός Joe Manganiello (“True Blood”) και ο Αυστραλός Χιου Τζάκμαν («Wolverine»).

Και τι σκέφτονται οι γυναίκες για αυτά τα τριχωτά πλάσματα που προαναγγέλλουν την επιστροφή του αρσενικού με Α κεφαλαίο; Λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό Cosmopolitan, «τα γένια του είναι πυκνά, μακριά και απεριποίητα γιατί δεν έχει κοιταχτεί στον καθρέφτη για μήνες. Και ξέρετε κάτι; Είστε τυχερές.”

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Ian Rankin στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στις 26 Απρ, 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (LIVE)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 05.00' έως 13.00'.

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Δήμο Παλλήνης

“Άνοιξε κι εσύ την πόρτα στο βιβλίο”, 19 - 21 Απριλίου 2024.

Από την Ακρόπολη στο Βόλο η Ολυμπιακή Φλόγα (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Θα διασχίσει πολλές περιοχές της Αθήνας με τους Λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν το Ιερό Φως.

«MyCoast»: Τo νέο app καταγγελιών για τις παραλίες

Μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής «MyCoast», οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«MyCoast»: Τo νέο app καταγγελιών για τις παραλίες

Μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής «MyCoast», οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας.