Αυτά είναι τα 140 προαπαιτούμενα του 4ου Μνημονίου

- Advertisement -

Τον πλήρη κατάλογο με τα 140 προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου προκειμένου να υπάρξει η πλήρης συμφωνία αλλά και έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης παρουσιάζει σήμερα η «Ναυτεμπορική».

Το έγγραφο, που θα συμπεριληφθεί στο τελικό «κείμενο συμμόρφωσης», επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε την Παρασκευή κοινοτικός αξιωματούχος. Από τον μακροσκελέστατο κατάλογο με τις 140 υποχρεώσεις που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, οι 88 απαιτούν νόμο και ουσιαστικά θα κλείσουν με την ψηφοφορία που προγραμματίζεται για τις 18 Μαΐου.

Ο κατάλογος που παρουσιάζει η «Ν» έχει ημερομηνία 2 Μαΐου και ουσιαστικά είναι ο τελικός, καθώς τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου ανακοινώθηκε η επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας. Περιγράφεται αναλυτικά το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ισχύσει από το 2018, επιβεβαιώνεται η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών –αναλυτικό δημοσίευμα υπήρχε στη χθεσινή έκδοση της «Ν»  – ποσοτικοποιείται η σύνθεση του πακέτου των αρνητικών αλλά και των θετικών μέτρων για τη διετία 2019-2020 ενώ αναφέρεται ρητά η υποχρέωση της Ελλάδας να περάσει από τη Βουλή και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2018-2021.

Εκτός από την «κρυφή» αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μέσα στο 2018, την επόμενη χρονιά προβλέπεται η μείωση του επιδόματος θέρμανσης ώστε να εξοικονομηθούν 58 εκατ. ευρώ, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, αλλά και η κατάργηση εκπτώσεων φόρου ώστε να εξοικονομηθούν 189 εκατ. ευρώ. Επιβάλλεται σειρά αλλαγών στην εργατική νομοθεσία (ζητείται να θεσμοθετηθούν διαδικασίες εξπρές για να κρίνεται η νομιμότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και επανεξεταστεί η λίστα με τους αιτιολογημένους λόγους απόλυσης συνδικαλιστών κλπ).

Στις 16 Μαΐου, η Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ+0,52% και το υπουργείο Οικονομικών υποχρεούνται να δημοσιοποιήσουν τον οδικό χάρτη για την χαλάρωση των capital controls ενώ, όσον αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων, υπάρχει ρητή δέσμευση για θεσμοθέτηση μέτρων ώστε να διευκολυνθούν οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων αλλά και η νομική ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Δείτε τους πίνακες:

Πηγή: protothema.gr

Share it!
- Advertisement -

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ξανά στους δρόμους η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά περίπου, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

«Η άλλη όψη του νομίσματος» στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της.

Το νέο “σπίτι” του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό – Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ + ΒΙΝΤΕΟ)

Κλειστό γυμναστήριο 3.100 θέσεων – Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων - Επτά προπονητήρια - Προπονητήριο ΑμΕΑ – Δύο αίθουσες ενδυνάμωσης.

Πρεμιέρα πολιτισμού στο Αττικό Άλσος με τον «Πλάτωνα» του Θεοδόση Πελεγρίνη

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Αθήνας με περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Περιλαμβάνει παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους πικ νικ και μικρές διαδρομές ποδηλάτου.

44 εκατ. Ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για έργα, μελέτες και αναπτυξιακές δράσεις στην Αίγινα

Στο επίκεντρο των επαφών του Γ.Πατούλη η υλοποίηση έργων σε υποδομές που αφορούν στην ασφάλεια, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την υγεία των πολιτών και τη σχολική στέγη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξανά στους δρόμους η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα Express

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά περίπου, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

«Η άλλη όψη του νομίσματος» στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της.