Ρεάλ- Μπαρτσελόνα 2-3 δια χειρός Μέσι

Με το 500ό του γκολ ο Λιονέλ Μέσι λύτρωσε στο 92′ την Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε 3-2 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και την έπιασε στην κορυφή! Δείτε τα ματς που απομένουν (videos)


Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, με λυτρωτή τον Λιονέλ Μέσι στο 92′ με το 500ό του γκολ, έτσι έπιασε τους “μερένγκες” στην κορυφή!

Η Ρεάλ πάντως εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα για τον τίτλο, καθώς έχει ματς λιγότερο, έχει να δώσει δηλαδή ακόμη 6 και οι Καταλανοί ακόμη 5.

Τα ματς που έχει ακόμη η Ρεάλ είναι με Θέλτα* (το εξ αναβολής), Ντεπορτίβο*, Βαλένθια, Γρανάδα*, Σεβίλλη και Μάλαγα*, ενώ τα ματς που έχει η Μπαρτσελόνα είναι με Οσασούνα, Εσπανιόλ*, Βιγιαρεάλ, Λας Πάλμας* και Έιμπαρ (με * τα εκτός έδρας).

Το clásico ήταν συγκλονιστικό, η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Καζεμίρο, η Μπαρτσελόνα έκανε ανατροπή με τα τέρματα των Μέσι και Ράκιτιτς και μετά την αποβολή του Σέρχιο Ράμος στο 77′ όλα φάνηκαν να τελειώνουν.

Ο Χάμες Ροντρίγκες όμως στο 86′ ισοφάρισε σε 2-2 και φάνταζε ο άσος από το… μανίκι του Ζιντάν για τον τίτλο, όμως στο 92′, στην τελευταία φάση του αγώνα (είχαν δοθεί δύο λεπτά καθυστερήσεις), ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 2-3!

Η εξέλιξη του clásico

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέλεξε στα πρώτα λεπτά να έχει στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεξιά τον Μπενζεμά και αριστερά τον Μπέιλ, αλλά στο 10′ επέστρεψε στην συνηθισμένη κατάσταση, με Μπέιλ δεξιά, Ρονάλντο αριστερά και Μπενζεμά στην κορυφή, με τους δύο τελευταίους απλά να αλλάζουν συχνά θέσεις.

Όσον αφορά στον Λουίς Ενρίκε, λόγω της απουσίας του Νεϊμάρ επέλεξε να ξεκινήσει ουσιαστικά με ένα 4-4-2, με τον Λιονέλ Μέσι σε ρόλο επιτελικού μέσου και δίδυμο στην επίθεση τους Λουίς Σουάρες και Πάκο Αλκάθερ.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε πέναλτι για ανατροπή απ’τον Ουμτιτί, στο 6′ ο Πορτογάλος σούταρε και ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε, όπως και στο 18′ στο σουτ του Μπενζεμά, ενώ η Μπαρτσελόνα απείλησε πρώτη φορά στο 11′, με το σουτ του Σουάρες να είναι άστοχο, όπως και στο 19′.

Στο 20ό λεπτό ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο ήταν στο έδαφος ο Μέσι, έπειτα από αγκωνιά πάνω στην φάση απ’τον Μαρσέλο (μάλλον δεν το ήθελε), ενώ και ο Αργεντινός μάτωσε στο στόμα και ο Βραζιλιάνος στο χέρι.

Ο Καζεμίρο έπαιζε με κίτρινη κάρτα από το 12′ για ανόητο φάουλ στον Μέσι, αλλά ο Βραζιλιάνος στο 28′ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, πλασάροντας σε κενό τέρμα, έπειτα από πλασέ του Σέρχιο Ράμος που χτύπησε στο δοκάρι. Δεν υπήρχε καμία παράβαση στην φάση, με τον Ράμος να σπάει το τεχνητό οφ-σάιντ σε εκτέλεση φάουλ.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα ο Μέσι… πήρε το αίμα του πίσω, καθώς στο 33′ ισοφάρισε σε 1-1, με το το 30ό του γκολ στο πρωτάθλημα, έπειτα από εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια, ασίστ του Ράκιτιτς και τον Αργεντινό πριν πλασάρει να κάνει φοβερή ντρίμπλα στον Καρβαχάλ.

Το μόνο λάθος του διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο είναι πως χαρίστηκε στον Καζεμίρο και δεν του έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους “μπλαουγκράνα” να διαμαρτύρονται έντονα.

Από το 39′ έπαιζε χωρίς τον Μπέιλ η Ρεάλ, καθώς αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Ασένσιο, ενώ οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, με αρκετή πίεση και σπουδαιότερη ευκαιρία το πλασέ του Κρόος που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε τρομερή εμφάνιση και συνέχισε τις εντυπωσιακές επεμβάσεις, σταματώντας στο 54′ τον Μπενζεμά, στο 67′ τον Ασένσιο, όπως και στο 72′, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Αφού ο Τερ Στέγκεν δεν επέτρεψε το 2-1, έγινε το 1-2 στο 73′ με το τρομερό αριστερό σουτ του Ίβαν Ράκιτιτς στο 73′, με τον Κροάτη μέσο να ολοκληρώνει την ανατροπή με το τρίτο του γκολ κόντρα στην Ρεάλ (τα πρώτα δύο με την φανέλα της Σεβίλλης).

Τα πράγματα για τους Μαδριλένους έγιναν ακόμη δυσκολότερα στο 78′, καθώς έμειναν με 10 παίκτες, αφού ο αρχηγός τους, Σέρχιο Ράμος, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λιονέλ Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα φαινόταν να ελέγχει το ματς, όμως ο Κέιλορ Νάβας με 2-3 επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του στο ματς και τελικά ήρθε η λύτρωση με τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στο 82′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κολομβιανό μέσο και αυτός στο 86′ ισοφάρισε σε 2-2, νικώντας με κοντινό πλασέ τον Τερ Στέγκεν, έπειτα από τον ασίστ του Μαρσέλο από αριστερά, με την καταλανική άμυνα να “κοιμάται”.

Κι ενώ η Ρεάλ φαινόταν να παίρνει αυτό που θέλει και να κάνει το σπουδαίο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, η Μπαρτσελόνα “χτύπησε” στο 92′, με τον Λιονέλ Μέσι να ολοκληρώνει με ιδανικό πλασέ αντεπίθεση και με το 500ό του γκολ στην καριέρα του με την φανέλα των “μπλαουγκράνα” τους χάρισε την σπουδαία εκτός έδρας νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 (ασίστ ο Τζόρντι Άλμπα).

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;