Connect with us

STORIES

Πόσο καλά είναι αυτά τα «βολικά» παπούτσια;

Τα Crocs είναι οικονομικά και κλασικά. Αλλά, τι λένε οι γιατροί και, μάλιστα, οι ποδίατροι για αυτά;

Το κομμάτι της αισθητικής, ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη διότι είναι αυστηρά προσωπικό θέμα (λεβέντης εροβόλαγε!!!)

Είτε μας αρέσουν, είτε όχι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Crocs, τα οποία άρχισαν να πωλούνται το 2002, έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια ζευγάρια σε 90 χώρες και έχουν έρθει για να μείνουν.

Τα Crocs είναι οικονομικά και κλασικά. Αλλά, τι λένε οι γιατροί και, μάλιστα, οι ποδίατροι για αυτά;

«Δυστυχώς, τα Crocs δεν είναι κατάλληλη για ολοήμερη χρήση», είπε η Dr. Megan Leahy. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ενώ προσφέρουν καλή στήριξη στην καμάρα δεν είναι καλό να τα φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί δεν ασφαλίζουν εντελώς την φτέρνα. «Όταν η φτέρνα δεν είναι σταθερή, τα δάχτυλα έχουν την τάση να λυγίζουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδες, παραμόρφωση στα δάχτυλα, προβλήματα στα νύχια ή κάλους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν φορά κανείς συνέχεια σαγιονάρες», αναφέρει.

Ο Dr. Alex Kor, Πρόεδρος της αμερικανικής ακαδημίας ποδιάτρων αθλητική ιατρικής, σημείωσε ότι το πιο σημαντικό μέρος του παπουτσιού είναι ο πάτος, που συνδέει την φτέρνα με τα δάχτυλα. «Οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να έχουν πόνο στα πόδια αν τα παπούτσια τους έχουν μαλακό πάτο», είπε ο Kor. «Σε καθημερινή βάση, βλέπω ασθενείς που έρχονται στο γραφείο μου και παραπονιούνται για πόνο στην καμάρα ή στην φτέρνα και φοράνε Crocs», λέει ο ίδιος.

Η Leahy, παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα crocs είναι μια χαρά για ταξίδια στην παραλία ή στην πισίνα, αλλά δεν πρέπει να φοριούνται σε μεγάλους περιπάτους. Έχει παρατηρήσει μάλιστα ότι τα παιδιά (και οι ενήλικες) έχουν την τάση να σκοντάφτουν και να πέφτουν με αυτά τα παπούτσια.

Continue Reading
Advertisement

STORIES

Κωνσταντίνα Γαρνέλη: Ο βασιλιάς Ήλιος και η πριγκίπισσα Σελήνη

Μια ιστορία αιώνιας αγάπης. Της

Μια ιστορία αιώνιας αγάπης

Εικονογράφηση: Δήμητρα Γαρνέλη

_MG_6941telikiΜια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα καταπράσινο νησί που το έλεγαν Κέρκυρα. Το πρωί το φώτιζε ο λαμπερός ήλιος με τις χρυσές ακτίδες του και το βράδυ το νανούριζε η όμορφη σελήνη.

 

Εκεί γεννήθηκε ένα κοριτσάκι που του άρεσε να γράφει. Το έλεγαν Κωνσταντίνα Γαρνέλη. Το κοριτσάκι μεγάλωσε και πήγε στην Αθήνα να σπουδάσει. Έμαθε λογιστικά αλλά οι αριθμοί ήταν πολύ ψυχροί. Δεν είχαν χρώμα. Κι έτσι άρχισε πάλι το γράψιμο!

Πήγε σε σχολή δημοσιογραφίας και στη συνέχεια εργάστηκε στην τηλεόραση, έγραψε σε περιοδικά, αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν και είναι οι εφημερίδες όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Στην πορεία ανακάλυψε ότι της αρέσει να ακούει και να λέει ιστορίες στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά. Οι πρώτοι ακροατές της ήταν τα δύο της παιδιά. Ο Ανδρέας και η Σοφία. Χάρη σε εκείνα σήμερα κρατάτε στα χέρια σας αυτό το παραμύθι.

Garneli_19x21_Paidiko_PDF_DEMO_COVER

 

Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στις σελίδες του παραμυθιού «Ο βασιλιάς Ήλιος και η πριγκίπισσα Σελήνη» (Ιωλκός, 2015), της Κωνσταντίνας Γαρνέλη.

Σχήμα.: 19×21 εκ. – Σελ.: 36 – Έτος Έκδοσης: 2015 – Τιμή: 6,00 ευρώ – Θεματολογία: Παιδική ελληνική λογοτεχνία – ΙSBN: 978-960-426-829-0

Continue Reading

STORIES

Καινοτόμες λύσεις από την Κόρινθο

Η LPS – Consultants πρόσφατα εκπροσώπησε το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Agrofood Expo 2015

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, όσες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να παραμείνουν σε λειτουργία, αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στις μεθόδους που ακολουθούν ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Μιας εποχής που η έννοια της παγκοσμιοποίησης δεν αποτελεί πια όραμα και θεωρία, αλλά γεγονός και καθημερινότητα καθιστώντας την εξοικείωση με νέες επιχειρησιακές πρακτικές και εργαλεία, μονόδρομο.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτών των πιέσεων προσπαθώντας με περιορισμένα μέσα να επιτύχουν συμφέρουσες συμφωνίες με πελάτες & προμηθευτές του εξωτερικού, να περιορίσουν τα κόστη τους, να βρουν οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους να αποθηκεύσουν και να διανέμουν τα προϊόντα τους με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Η κάλυψη της ανάγκης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για πραγματικές λύσεις και ουσιαστική καθοδήγηση αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργία μιας ομάδας που στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αποκλειστικά κομμένων και ραμμένων στις ανάγκες κάθε επιχείρησης για τους τομείς των Προμηθειών, Logistics & Οργάνωσης Παραγωγής.

H LPS Consultants, όπως ονομάζεται, αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα καθώς αντίστοιχες υπηρεσίες συναντάμε ως τώρα σε μεγάλες εταιρείες Συμβούλων, που κοστίζουν αρκετά ενώ συχνά οι προτάσεις τους παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο. Στην περίπτωση της LPS συνδυάζοντας εργαλεία τεχνολογίας, εμπειρία & ευελιξία, δίνονται πραγματικές & ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με την επιχείρηση ενώ σημαντικό σημείο αποτελεί και το γεγονός ότι η αμοιβή τους αποτελεί συνήθως ένα μέρος του οικονομικού οφέλους που θα έχει η επιχείρηση από την συνεργασία, εκμηδενίζοντας έτσι το κόστος των υπηρεσιών τους.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Κόρινθο, ενώ υπάρχουν γραφεία στην Αθήνα αλλά και στην Κύπρο. Ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε η Κόρινθος ως έδρα της εταιρείας, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια και εμπνευστή της LPS – Consultants κα Σύλβια Καραντάνη δεν είναι μόνο η αγάπη της για την περιοχή λόγω καταγωγής αλλά και η επιθυμία της να τονίσει το γεγονός ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται δεν παρουσιάζουν γεωγραφικούς περιορισμούς και μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η LPS – Consultants πρόσφατα εκπροσώπησε το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας σε συναντήσεις γνωριμίας και ανάπτυξης συνεργασιών με διεθνή Ευρωπαϊκά δίκτυα και επιχειρήσεις που διοργανώθηκε στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης Agrofood Expo 2015 ενώ συνδιοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Επιτυχημένες Διαπραγματεύσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου στο Λουτράκι, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η LPS εκπροσώπησε το Corinthian Cluster (Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας) σε εκδήλωση δικτύωσης ευρωπαϊκών clusters…

Posted by LPS Consultants – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων on Thursday, May 14, 2015

Continue Reading

STORIES

Μιθριδάτης και Σέξπυρ στο Kookoo Live Music Bar

Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ επιστρέφουν για τον «τέταρτο γύρο» στο Kookoo Live Music Bar

Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ επιστρέφουν για τον «τέταρτο γύρο» στο Kookoo Live Music Bar.

Σας προσκαλούν ξανά, το Σάββατο 25 Απριλίου, στο γνωστό έμπειρο και εμπειρικό Live τους. Ένα τιτανικό Hip Hop Live Show, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων.

Στο πλευρό του Μιθριδάτη, ο μοναδικός Σέξπυρ με το γνωστό εξεζητημένο στυλ και την σκηνική παρουσία του, να παρασύρει το κοινό στο χείλος του πανικού.

Μαζί με το φαντασμαγορικό δίδυμο, την σκηνή θα μοιραστεί ο δεξιοτέχνης Hip Hop DJ, QB MIX, μαγεύοντας στα διπλά πλατώ, με τις καλύτερες μουσικές επιλογές.

Guest: ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΟΣ

Ώρα προσέλευσης: 10:30μμ
Είσοδος: 6 Ευρώ

Continue Reading

Trending