Μια “ιδιαίτερη” διαμαρτυρία – 1.500 κρατούμενοι χορεύουν Michael Jackson

Στις φυλακές των Φιλιππίνων αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα με έναν άκρως πρωτότυπο και καλλιτεχνικό τρόπο: πάνω από 1.500 κρατούμενοι χορεύουν στο ρυθμό του «Thriller» του Michael Jackson.

Την ιδέα είχε ο γυμναστής – χορογράφος των φυλακών, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ότι η επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού για την αερόβια άσκηση – χορογραφία των κρατουμένων έγινε διότι «ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας άνδρας καταδικασμένος και «ένοχος» στα μάτια όσων τον μισούσαν. Πολλοί θεωρούσαν ότι έπρεπε να έχει μπει στη φυλακή. Αυτή η «ανθρώπινη» πλευρά του Τζάκσον είναι που τον κάνει σαν έναν από όλους υπόλοιπους ανθρώπους. »

Αναφέρει μάλιστα ότι “οι φυλακές είναι σαν μεγάλοι τάφοι, και οι κρατούμενοι σαν φαντάσματα, πλάσματα αλλόκοτα που ζουν εκεί. Η μόνη διαφορά με το βίντεο κλιπ του Τζάκσον είναι ότι εκεί τα «ζόμπι» ήταν επαγγελματίες χορευτές που φόραγαν κοστούμια και «έπαιζαν έναν ρόλο» ενώ στη φυλακή οι κρατούμενοι είναι με τα πρόσωπα και τα ρούχα της φυλακής…όπως είναι «ο εαυτός τους» όταν είναι μέσα”.

Δείτε τη χορογραφία:

Οι φυλακές στην πλειοψηφία των χωρών, όπως και στην Ελλάδα, είναι δυστυχώς γενικά αποδεκτή αλήθεια ότι αποτελούν μια κόλαση, μην προσφέροντας ούτε τις αυτονόητες συνθήκες διαβίωσης. Η πρωτοβουλία αυτή, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ώστε να ενδιαφερθεί για τις φυλακές και τους κρατουμένους, ειδάλλως οι εκείνοι θα καταλήξουν όντως «ζωντανοί-νεκροί», εξαιτίας της ανάρμοστης και ανήθικης συμπεριφοράς απέναντι τους, τόσο από τα εκάστοτε κράτη, όσο και από τις κοινωνίες.

Επί τη ευκαιρία, θαυμάστε το αυθεντικό βίντεο-κλιπ του “Thriller” του Michael Jackson, το οποίο έθεσε εντελώς καινούρια μέτρα και σταθμά στον ψυχαγωγικό τομέα της μουσικής.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Όλοι Μαζί Μπορούμε: Την Κυριακή 21 Απριλίου, τρέχουμε στον Υμηττό.

Με τα έσοδα των αγώνων θα αγοραστούν δέντρα που θα φυτευτούν στο βουνό που θα τρέξει ο καθένας.

Βροχές στην Αττική από το απόγευμα | Η προειδοποίηση της ΕΜΥ (LIVE)

Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Λουτεΐνη: Τα 4 σούπερ οφέλη στην υγεία και πού την βρίσκουμε

Έχετε ακούσει για την λουτεΐνη, αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό με τα εκπληκτικά οφέλη για...

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχές στην Αττική από το απόγευμα | Η προειδοποίηση της ΕΜΥ (LIVE)

Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή ακόμα και για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.