3+1 πολυεθνικές που δεν είδαν την ανατολή του 2014

- Advertisement -

Τα αγαπήσαμε, τα συνηθίσαμε και τα αποχαιρετήσαμε πριν την αυγή του 2014…

Στον κόσμο της μαζικής κατανάλωσης είδαμε πολλά προϊόντα να περνούν από τα μάτια μας αλλά και να μπαίνουν στα σπίτια μας. Κάποια υπάρχουν μέχρι σήμερα και κλείνουν 100-150 χρόνια ενώ άλλα δεν προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, έγιναν αναχρονιστικά ή πολύ απλά χρεοκόπησαν οι εταιρίες τους. Κάποια άλλα τα κατάφεραν καθώς κλάδοι συνενώθηκαν ή εξαγοράστηκαν αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο με πριν.

Nokia

Nokia-660x440
Όσοι έζησαν στα 90’s σίγουρα θα θυμούνται πως η απόκτηση ενός κινητού Nokia ισοδυναμούσε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς ήταν σαν τα σημερινά iphone. Αυτή η ωραία εποχή κερδοφορίας για τη Σουηδική εταιρία κράτησε μέχρι το 2005 όπου νέοι ανταγωνιστές εμφανίστηκαν με ακόμα καλύτερες συσκευές με σκοπό να πάρουν την πρωτοκαθεδρία της. Η ταφόπλακα για την Nokia ήταν το Android και η επιλογή να μην το “ασπαστεί” σαν νέο λειτουργικό. Έτσι ότι δεν προσαρμόζεται, εξαφανίζεται… και η Nokia τo 2013 πούλησε τον κλάδο κινητών τηλεφώνων στη Microsoft η οποία πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε πως το λογότυπο ΝΟΚΙΑ καταργείται από τα τηλέφωνά της. Η Νokia συνεχίζει, φυσικά, να υπάρχει ως εταιρεία τηλεπικοινωνιών με πολυεθνική παρουσία.

 

Sony Ericsson

sonyericsson-660x440
Κάποτε οι δυο μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δεν ήταν η Apple και Samsung, αλλά η Nokia και η Ericsson. Η Ericsson καθώς δεν ήταν ευπροσάρμοστη και αυτή, στις νέες καταστάσεις έμεινε εκτεθειμένη και έτσι συνεργάστηκε με την Sony που έψαχνε απεγνωσμένα να μπει στον θαυμαστό αυτό νέο τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Συνέχισαν μαζί μέχρι το 2012 οταν η Sony εξαγόρασε για 1 δισ. ευρώ. το μερίδιο της Ericsson στην κοινοπραξία. Η Ericsson δεν παράγει πια κινητά τηλέφωνα, συνεχίζει φυσικά ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

 

General Foods

General_Foods-660x440
Ιδρύθηκε το 1895 και ήταν από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στις ΗΠΑ με θρυλικές σειρές δημητριακών, αλλά και labels όπως Kool-Aid, Jell-O κ.ά. Κυριάρχησε κατά το μεγαλύτερο του 20ού αι. μέχρι την εξαγορά της από τη Philip Morris το 1985 η οποία την συνένωσε με την Kraft το 1988 δημιουργώντας την Kraft General Foods, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εταιρεία τροφίμων στις ΗΠΑ και με διεθνή αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

 

Oldsmobile

Oldsmobile-660x440
Ιδρύθηκε το 1897 και πουλήθηκε στη General Motors το 1908. Για σχεδόν έναν αιώνα ήταν από τις αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου των Αμερικανών πουλώντας περισσότερα από 35 εκατ. οχήματα. Όμως η παρακμή ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και η General Motors ανακοίνωσε το 2000 πως η παραγωγή θα σταματήσει. Το 2004 πουλήθηκε το τελευταίο Oldsmobile και έτσι έσβησε το όνομα ενός αιώνα ονείρων.

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Από 1ης Απριλίου 3ετές πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Από εκμάθηση κολύμβησης, μέχρι Yoga, Pilates, Πολεμικές τέχνες και Τάι Τσι.

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.