Η κατάθλιψη επηρεάζει την ομιλία

Η κατάθλιψη εκτός από την ζωή μπορεί να σου αλλάξει και την μορφή σου.

Η κατάθλιψη κάνει το άτομο να γερνάει πριν την ώρα του και το ανθρώπινο πρόσωπο να γεμίζει ρυτίδες χρόνων μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Επηρεάζει και την ομιλία και μπορεί να κάνει την φωνή σου να ακούγεται πιο βαριά ή βραχνή, κάτι το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από Αμερικάνους επιστήμονες και δημοσιεύθηκε από την βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποδείχθηκε ότι όταν ένα άτομο πάσχει από κατάθλιψη μιλά διαφορετικά απ’ ότι στο παρελθόν που ήταν τελείως υγιής.

Για να μπορέσουν οι επιστήμονες να καταλήξουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα χρησιμοποίησαν μία εφαρμογή η οποία κατέγραφε την φωνή των ασθενών και έλεγχαν με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια της φωνής που μεταβάλλονταν. Έτσι, οι ισχυρισμοί τους βγήκαν σωστοί και επιβεβαιώθηκε επιστημονικά ότι η κατάθλιψη επηρεάζει την ομιλία του ασθενή.

Οι επιστήμονες, όμως, τόνισαν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποίησαν δεν έχει γίνει μόνο για να αναλύει την φωνή των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στους εγκύους καθώς πιάνει τις λεκτικές κωδικοποιημένες εναλλαγές της φωνής τους (που δεν είναι ορατές από το ανθρώπινο αυτί) και καταλαβαίνουν αν αυτές στεναχωριούνται ή αγχώνονται.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

314 βόμβες Αεροπορίας εντοπίστηκαν μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τις είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.

Νέος ιατρικός εξοπλισμός 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Συστάσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης.

Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός?

Το φαινόμενο μελετήθηκε τον 19ο αιώνα από τον λόρδο Rayleigh και ονομάζεται προς τιμή του «σκέδαση Rayleigh».

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποχαιρετούμε την Ολυμπιακή Φλόγα πριν το ταξίδι της για το Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε ειδική τελετή ελεύθερη για το κοινό.