Open House: Ανοιχτά για το κοινό ιστορικά και σύγχρονα κτίρια της Θεσσαλονίκης

Στο φετινό πρόγραμμα του Open House Thessaloniki από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου το κοινό μπορεί να επισκεφτεί 63 χώρους στο σύνολο τους με την ανανέωση να είναι αυξημένη κατά 40-50% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

19709606_thrdsa.limghandlerΗ διοργάνωση Open House Thessaloniki γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς αρχιτεκτονικού θεσμού Open House, ο οποίος μετρά 22 χρόνια παρουσίας και λαμβάνει χώρα ετησίως σε περισσότερες από 26 πόλεις. Στόχος της είναι η προβολή της αρχιτεκτονικής της πόλης και περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις για ένα τριήμερο κάθε έτος και διαδρομές σε ιστορικά κτίσματα, καθώς και επισκέψεις σε σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους, σε δημόσια κτίρια και σε ιδιωτικά διαμερίσματα με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διατηρήθηκαν στη λίστα σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος και το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και χώροι που προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες στις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως μία κατοικία στην Άνω Πόλη, ένα διαμέρισμα στον Άγιο Μηνά κ.λπ.

Σημαντικά όμως σύγχρονα και ιστορικά κτήρια έρχονται να ενταχθούν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επισκέψεων της διοργάνωσης όπως τα Παλαιά Σφαγεία της Θεσσαλονίκης, ο οικισμός Ουζιέλ (Το σύνολο του οικισμού Ουζιέλ, δηλαδή οι 28 κατοικίες μαζί με τις αυλές τους, κρίθηκε διατηρητέο το 1984), το Μουσείο Ύδρευσης, η Στοά Μαλακοπή, το  Αλατζά Ιμαρέτ, η έπαυλη Πετρίδη επί της οδού Αναγεννήσεως, χαρακτηριστικές βίλες της οδού Βασιλίσσης Όλγας, καινούριες μονοκατοικίες στα προάστια και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τούμπας.

10_3_0

Alatza Imaret 01 [640x480] (1)

malakopi-arcade

 

water-museum

 

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο Διαδίκτυο όπου αναγράφονται οι ώρες επίσκεψης για κάθε χώρο, κατά τις οποίες γίνονται και οι ξεναγήσεις. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν σχηματίζονται ομάδες με ικανοποιητικό αριθμό ατόμων ενώ στο γυάλινο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης της διοργάνωσης.

Όσοι επισκεφθούν κάποιον από τους χώρους του Open House Thessaloniki έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “ΟHT 2014 – Αντανακλάσεις” . Σε αυτόν λαμβάνουν μέρος όσες φωτογραφίες ανεβούν στο Instagram γράφοντας #sony_oht2014.

Οι τρεις φωτογραφίες που αποδίδουν με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα θα κερδίσουν φωτογραφικούς φακούς από την Sony, οι οποίοι θα μετατρέψουν το smartphone ή το tablet σας σε μια πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή. (ΒΡΑΒΕΙΑ 1o: Φωτογραφική μηχανή Lens-Style DSC-QX30 με οπτικό ζουμ 30x , 2ο & 3ο: Μηχανή Lens-Style DSC-QX10 με αισθητήρα 18 MP)

Το Open House θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτι λήξης.

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του Open House Thessaloniki 2014

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα στην Ομόνοια (VIDEO)

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στην Ομόνοια, μετά από καταγγελία ότι ο ύποπτος έκλεβε χάλκινους σωλήνες από κτίριο της περιοχής.

Ενστάσεις από τους κατοίκους για το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Οι προσφυγές έχουν ασκηθεί από 22 κατοίκους της περιοχής και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς.

Πιλοτική εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών στη λεωφορειακή γραμμή Express του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Επέκταση του προηγμένου συστήματος ανέπαφων συναλλαγών έως τα τέλη του έτους σε όλα τα ΜΜΜ αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Πέμπτη το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα για το Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν για 3 ημέρες τα σούπερ μάρκετ, από τις 5 έως και τις 7 Μαίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα μέχρι και την Παρασκευή για την Ολυμπιακή ΦΛόγα

Την Παρασκευή η ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα στην Ομόνοια (VIDEO)

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στην Ομόνοια, μετά από καταγγελία ότι ο ύποπτος έκλεβε χάλκινους σωλήνες από κτίριο της περιοχής.