Δύσκολες “μάχες” για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Κοινή αγωνιστική ημέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην 4η ημέρα της Ευρωλίγκα, καθώς σήμερα Παρασκευή παίζουν εντός και εκτός έδρας, αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αήττητοι, αντιμετωπίζουν στις 20:00 (Novasports 2) στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα για τον 4ο όμιλο, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, ενώ στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» φιλοξενούν την Αρμάνι Μιλάνο στις 21:45 (NΕΡΙΤ) με στόχο την 3η νίκη τους, η οποία θα γεμίσει αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην προσπάθεια πρόκρισης.

Την 4η νίκη του στην Ευρωλίγκα φέτος θα διεκδικήσει στην «KOMBANK ARENA» του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά με τον Τρεμέλ Ντάρντεν πανέτοιμο για το ντεμπούτο του, καθώς ξεπέρασε το ρωγμώδες κάταγμα 4ου μετακαρπίου και κάταγμα 1ης φάλαγγας μέσου δακτύλου που τον είχε θέσει «νοκ άουτ», πριν ακόμη αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ο νέος άτυχος των «ερυθρόλευκων», Ματ Λοτζέσκι, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 εβδομάδες, καθώς υπέστη θλάση οπίσθιου μηριαίου δεύτερου βαθμού χθες απέναντι στην ΑΕΚ. Δεδομένη είναι και η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη που θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες μετά τη διπλή εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε στο δεξιό αστράγαλο, ενώ εκτός παραμένει μέχρι τον Ιανουάριο ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Με μοναδικό τριάρι τον Ντάρντεν, ο Σφαιρόπουλος θα επιδιώξει να συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα τον πρώτο αγώνα του στην Ευρωλίγκα ως βασικός προπονητής του Ολυμπιακού. Το νεανικό σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς (ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης, Μάρκους Ουίλιαμς, είναι γεννημένος το 1985) μετρά μία νίκη λιγότερη, προέρχεται από νίκη επί της Βαλένθια, ενώ η μόνη ήττα που έχει υποστεί ήταν αυτή στη Λιθουανία με 83-81 από τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στην Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας.

Η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα θα έχει αντίκρισμα, μόνο αν οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεπεράσουν και το «εμπόδιο» της Αρμάνι Μιλάνο. Ο ιταλικός σύλλογος έχει πάρει μόνο ένα ροζ φύλλο αγώνα στα πρώτα τρία παιχνίδια, επί της Μπάγερν στο Μόναχο για την 3η αγωνιστική, έδρα όπου οι «πράσινοι» ηττήθηκαν. Η μόνη αήττητη του 3ου ομίλου, Μπαρτσελόνα, αγωνίζεται κόντρα στη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη (6/11) και εύλογα μία ήττα από την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ θα έχει ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χάσουν έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Νίκου Παππά, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο και έμεινε εκτός δωδεκάδας στον αγώνα με τα Τρίκαλα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού θα δοκιμάσει να προπονηθεί σήμερα, αλλά προς το παρόν ο Μαυροβούνιος τεχνικός των «πρασίνων» δεν γνωρίζει αν μπορεί να τον υπολογίζει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ιδιαίτερος θα είναι ο αγώνας για τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος πέρασε δύο σεζόν στο Μιλάνο. Στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι αγωνίζεται ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος είχε συνυπάρξει στον Ολυμπιακό (2009-2010) με τον νυν σέντερ του Παναθηναϊκού, Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα»

Επίκαιρα θέματα και νέες μέθοδοι, που εφαρμόζονται σήμερα στην Παιδιατρική Επιστήμη και Πρακτική.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή για την Ολυμπιακή Λαμπαδηφορία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας.

#Σκόνη: Απίθανα σχόλια στα social media για την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

«Ξεσάλωσαν» οι χρήστες της πλατφόρμας «Χ» με το hashtag #σκόνη σχολιάζοντας το απόκοσμο σκηνικό στον ουρανό.

«Πνίγηκε» ο Αττικός ουρανός από τη σκόνη | Απόκοσμη η εικόνα της Αθήνας (VIDEO)

Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα και τι συμβουλεύει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου «𝐃𝐞𝐚𝐟 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒» στη Βουλιαγμένη

Μέχρι τις 𝟐𝟕 Απριλίου με τη συμμετοχή 𝟏𝟏 ποδοσφαιρικών ομάδων Κωφών από όλη την Ευρώπη.

Έλληνες και Πολωνοί κομάντο πέφτουν με αλεξίπτωτο πάνω από την Αθήνα (VIDEO)

«Athens by night»: Το εκπληκτικό βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την κοινή στρατιωτική άσκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ