5 παράξενα tips γυμναστικής που λειτουργούν

Υπάρχουν πολλά κόλπα και παράξενα fitness tips. Όμως, πόσα από αυτά πραγματικά λειτουργούν;

Σήμερα έχουμε 5 παράξενες συμβουλές γυμναστικής που θα σας δώσουν πραγματικά αποτελέσματα.

1.Κρατήστε τα χέρια σας κρύα:
Σκεφτήκατε ποτέ να προσθέσετε πάγο στο μπουκάλι με το νερό σας; Αν θέλετε να βελτιώσετε το χρονικό διάστημα που ασκείστε, δοκιμάστε το! Μια μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ, διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν, και στις οποίες δόθηκε μια φορητή συσκευή ψύξης, ήταν σε θέση να ασκηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με άλλες παχύσαρκες γυναίκες που δεν κρατούσαν κάποια φορητή συσκευή ψύξης.

2.Κι αν ξυπόλητοι… γυμνάζεστε; Αφήστε τα παπούτσια στο σπίτι:
Ένα παράξενο tip γυμναστικής που όμως έχει αποτελέσματα είναι το εξής: σύμφωνα με τη λειτουργία «Born to Run», το “χωρίς παπούτσια” είναι επωφελές τόσο για την εκπαίδευσή όσο και για την υγεία σας, ειδικά για τον τραυματισμό των δρομέων. Η ομάδα «Barefoot» στο Τορόντο, εκείνοι δηλαδή που υποστηρίζουν τη θεωρεία του ξυπόλυτου, ισχυρίζονται ότι τους προσφέρει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ανθεκτικότερα οστά και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και η κακή στάση του σώματος.

3.Πιείτε καφέ ή πάρτε συμπληρώματα καφεΐνης:
Αν είστε λάτρεις του καφέ και λατρεύετε τη γυμναστική, τότε είστε πολύ τυχεροί! Η έρευνα έδειξε ότι η καφεΐνη που λαμβάνετε πριν από μια προπόνηση, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της. Η καφεΐνη έχει επίσης τη δυνατότητα να μειώσει τον πόνο που αισθάνεστε στους μυς σας κατά την προπόνηση. Έτσι μπορείτε να κάνετε περισσότερες επαναλήψεις.

4.Γυμναστείτε μιλώντας:
Το να κάνετε φωνητικές ασκήσεις μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις προπονήσεις σας. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ονομάζεται «IntenSati», ζητά από τους συμμετέχοντες να φωνάζουν ενθαρρυντικά φράσεις κατά την άσκηση, όπως «μπορώ να το κάνω αυτό» και «είμαι δυνατός». Έτσι, φωνάζοντας αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις στον εαυτό τους, τα μέλη της τάξης μπορούν να εκτελέσουν μια ποικιλία ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων στάσεις γιόγκα, χορευτικές κινήσεις και πολεμικές τέχνες.

5.Πιείτε σοκολατούχο γάλα:
Αν και δεν είναι ότι πιο υγιεινό, το σοκολατούχο γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε μετά από μια προπόνηση. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έπιναν σοκολατούχο γάλα δεν ήταν το ίδιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της δεύτερης έντονης προπόνησης τους, σε σύγκριση με εκείνους τους αθλητές που έπιναν ένα αθλητικό ποτό. Ομοίως, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν σοκολατούχο γάλα είχαν βελτιωμένους χρόνους στους αγώνες σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες στους οποίους είχε δοθεί ένα αθλητικό ποτό. Κι αυτό διότι το σοκολατούχο γάλα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά (τα αντιοξειδωτικά είναι το αποτέλεσμα της σοκολάτας).

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Άλσος Παγκρατίου ξεκίνησε πιλοτικά η δράση “Καθαρίζουμε ενεργά”.

Εθελοντές πήραν τις σκούπες και ανέλαβαν δράση σκουπίζοντας το πάρκο της περιοχής τους.

Τα σχέδια «μετακόμισης» 9 υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Η επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ και θα γίνει μέσω σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα.

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Ο μετεωρολόγος Γ. Τσατραφύλλιας προβλέπει τον καιρό του Πάσχα

Μοιρασμένος θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, με καλοκαιρία, σκόνη και ανοιξιάτικες αστάθειες.

«Live» η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το Παναθηναϊκό Στάδιο

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους, ήρθε η ώρα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίπατος Βιβλίου το Σάββατο στην Αθήνα

Ειδικές εκδηλώσεις στη Βουλή Ένωση που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

«Live» η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το Παναθηναϊκό Στάδιο

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους, ήρθε η ώρα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».