Eπιστήμονες εξηγούν το φαινόμενο της φωνής του Freddie Mercury

Επιστημονική έρευνα ανάλυσε την ξεχωριστή φωνή του Freddie Mercury. Παρ’ ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από το θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή η φωνή του ακόμα συνεπαίρνει όσους ακούνε τα τραγούδια των Queen. Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε τα φωνητικά ταλέντα του και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό Logopedics Phoniatrics Vocology.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Christian Herbst του πανεπιστημίου της Βιέννης και ανέλυσε τα “Την σόλο συλλογή του Freddie Mercury” και 23 διαθέσιμα τραγούδια των Queen,αναφέρει δημοσίευμα του foxnews.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν επίσης μια ενδοσκοπική κάμερα σε κάποιον τραγουδιστή ο οποίος μιμήθηκε τη φωνή του Mercury καθώς και μια σειρά από συνεντεύξεις που έδωσε ο αείμνηστος τραγουδιστής.

Μια ανάλυση της ομιλίας του Mercury δείχνει ότι ήταν βαρύτονος. Αυτό βασίζεται στην υπόθεση έξι συνεντεύξεων όπου ανάλυσαν και βρήκαν πως η μέση θεμελιώδης συχνότητα ομιλίας του ήταν στα 117.3 Hz. Αυτό σε συνδυασμό με την ιστορία πως ο Freddie Mercury απέρριψε, κάποτε, ένα ντουέτο σε όπερα διότι φοβόταν πως το κοινό δε θα αναγνωρίσει τη βαρύτονη φωνή του, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Mercury είχε την ικανότητα να αλλάζει τους τρόπους που τραγουδούσε.

Η ίδια ομάδα αποφάνθηκε πως οι φωνητικές χορδές του Freddie Mercury κινούνταν πιο γρήγορα από ενός μέσου ανθρώπου, δηλαδή με 7.04 Hz (vibrato) έναντι 5.4-6.9 Hz ενός μέσου ανθρώπου.

https://www.youtube.com/watch?v=ozd9nPo_VAk

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Super Food Festival” στο Ζάππειο από τις 24 έως 28 Απριλίου

Ανακάλυψε καινοτόμα τρόφιμα αλλά και παραδοσιακά από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (ΦΩΤΟ)

Έδωσε το παρών στην πρώτη μέρα του φετινού @athens_science_festival μαζί με τον Δήμαρχο της Αθήνας.

Έλεγχος και ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια στα δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Στο 4ο και 5ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων κλιμάκια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι «θησαυροί» του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής (ΦΩΤΟ)

Ποιο ήταν το πρώτο ποντίκι υπολογιστή της ιστορίας; Πώς έμοιαζε ένα λάπτοπ το 1980; Με τι μηχάνημα έκαναν πράξεις τη δεκαετία του 1950;