Europol: 5.000 τζιχαντιστές έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη

- Advertisement -

Η Europol αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός δικτύου τουλάχιστον 5.000 υπόπτων τρομοκρατών που ετοιμάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη με στόχο το μαζικό αιματοκύλισμα.

Σοκ και δέος από την προειδοποίηση που εξέδωσε σήμερα η Europol ότι οι επιθέσεις των Βρυξελλών δείχνουν ότι υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον 5.000 υπόπτων τρομοκρατών οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από ό, τι προηγουμένως θεωρούνταν και έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο Rob Wainwright, ο επικεφαλής της Europol, επιβεβαίωσε τη σύνδεση των βομβιστών στις Βρυξέλλες με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και προειδοποίησε για νέο σχέδιο από τους μαχητές του ISIS για επίθεση στην Ευρώπη.

«Ανησυχούμε πολύ καθώς μόλις ανακαλύψαμε την ύπαρξη ενός πιο διαδεδομένου δικτύου τζιχαντιστών από ό, τι φοβόμασταν», δήλωσε ο Wainwright BBC Radio 4.

O Wainwright είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημιοσίως σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που φαίνεται στην κάμερα ασφαλείαςστο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ντυμένος με ένα λευκό σακάκι.

Αλλά είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πιο επικίνδυνη, μια πιο επείγουσα απειλή για την ασφάλεια από τον ISIS. Απειλεί όχι μόνο τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες την ίδια στιγμή … Είναι σίγουρα η πιο σοβαρή απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια δεκαετία».

Οπως σημείωσε ο Wainwright η «καινοτόμος χρήση του διαδικτύου για την ριζοσπαστικοποίηση και τη στρατολόγηση μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού» από τους μαχητές του ISIS, θέτει μια «άνευ προηγουμένου απειλή».

«Η φύση της απειλής, ο τρόπος που διασπείρεται σε ένα μεγάλο βαθμό ασύνδετης κοινότητας ενός δικτύου τουλάχιστον 5.000 ατόμων, σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθεί η απειλή στο μηδέν. Έτσι πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας».

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσοι μαχητές είναι σε ενεργή υπηρεσία και προετοιμάζονται για να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά ανησυχούμε για μια κοινότητα 5.000 ύποπτοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Ευρώπη, έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για την εμπειρία της επίθεσης και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη. Και κάποιοι από αυτούς θα είναι μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν στην νέα αυτή στρατηγική του ISIS o οποίος χρησιμοποιεί ομάδες καλά εκπαιδευμένων μαχητών, καλά προγραμματισμένων τρομοκρατών, για τη διεξαγωγή πολλαπλών επιθέσεων με στόχο να προκαλέσουν μαζικό αιματοκύλισμα».

Αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίτερα, το Sputnik News μετέδιδε ότι το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει εκπαιδεύσει 400 μαχητές για να στοχοποιήσουν την Ευρώπη σε μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα αξιωματούχους ασφαλείας που μίλησαν στον Associated Press, το ISIS έχει έναν αριθμό ημιαυτόνομων πυρήνων στην Ευρώπη.

via

Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά: Έρευνα και Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου

Η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Ecali Club.

Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια (ΦΩΤΟ)

Συνολικά μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» δημιουργήθηκαν στην Αθήνα 11 πάρκα τσέπης.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίον του Άρεως

Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων από τις 21/12/2023 έως και την 1/1/2024.

Λουκέτο στις εξέδρες των γηπέδων βάζει η Πολιτεία! Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος

Με κόσμο όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων, πλην του Ολυμπιακός-Μπάτσκα.

Οι τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου με ανοιχτά καταστήματα

Ποιες είναι οι τρεις Κυριακές με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: Ποια είναι η κούκλα μαγείρισσα της Βουλής

Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι μόλις 28 ετών και είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου εδώ και έναν χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ