“Καλλιτέχνες υπάρχουν”. Ο Σωτήρης Καστάνης στο THECITIZEN

- Advertisement -

Ο Σωτήρης Καστάνης, μιλά στο thecitizen.gr για τη μουσική, για το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που είναι “Πορτοκαλί” , για τη συνεργασία του με τη Νατάσσα Μποφίλιου και για το ξεχωριστό συναίσθημα που σου αφήνει η επαφή με το κοινό..

cover

Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ λοιπόν.. Πως θα το χαρακτηρίζεις μουσικά;

Ναι το πρώτο μου κι ελπίζω να ακολουθήσουν και πολλά άλλα. Θα το χαρακτήριζα πολυσυλλεκτικό αλλά παρόλα αυτά ομοιογενές. Σαν βάση υπάρχει η κιθάρα, μιας και είναι το κυρίως όργανο μου. Από κει και πέρα τα στοιχεία που συναντά ο ακροατής προέρχονται από διάφορα μουσικά είδη (samba, swing, rock) και παντρεύονται σύμφωνα με τη δική μου αισθητική και φαντασία. Ορχηστρική κυρίως δουλεία με τρία τραγούδια στα οποία εκτός από μένα δίνουν τη φωνή τους η Κατερίνα Πολέμη, η Γεωργία Κωσταντίνου κ.α.

IMG_8636Η ροκ σκηνή εξελίσσεται.. Ακολουθεί ο δίσκος σου αυτή την νέα εποχή;

Όλες οι σκηνές εξελίσσονται το ίδιο και η ροκ. Όταν λέω όλες οι σκηνές εννοώ το επίπεδο των μουσικών, των νεότερων κυρίως το οποίο έχει ανέβει πολύ και προσωπικά χαίρομαι γι αυτό. Οπότε όταν οι μουσικοί αυτοί φτιάχνουν μπάντες, μπαίνουν σε μουσικά σχήματα το αποτέλεσμα είναι μια πολύ καλή στο σύνολο της μουσική. Αυτό νομίζω είναι εξέλιξη.

Όσο για το «Πορτοκαλί» δεν ξέρω αν ακολουθεί τη νέα εποχή η είναι μία εποχή από μόνος του! (αστειάκι ε!). Νομίζω ότι σαν συνολικό άκουσμα είναι αρκετά φρέσκο και σαν συνολική παραγωγή στέκεται στο σήμερα.

Ποιο θεωρείς το κομμάτι που σε εκφράζει και δίνει τον τόνο του μουσικού Σωτήρη Καστάνη;

Φαντάζομαι εννοείς από το καινούριο μου άλμπουμ. Όλα τα κομμάτια έχουν κάτι ιδιαίτερο. Νομίζω όμως ότι θα διαλέξω το Ε-75. Έχει τον ήχο που στην παρούσα φάση τουλάχιστον θα ήθελα να δεσπόζει σε μελλοντικές μου δουλειές.

Πότε ξεκίνησε η επαγγελματική σου καριέρα και πού έκανες τα πρώτα σου βήματα;

Ξεκίνησα περίπου είκοσι χρόνια πριν όταν μετά από μια αγγελία βρέθηκα σε ακρόαση για τη θέση του κιθαρίστα του γκρουπ «Λευκή Συμφωνία». Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα λοιπόν ήταν σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο σχήμα.

Κατά την άποψη σου, η τέχνη έχει πολλά και διαφορετικά επίπεδα αντίληψης;

Ναι έχει. Αρκεί ο καλλιτέχνης να έχει το ταλέντο ή και την επιθυμία να τα δημιουργήσει. Και στη συνέχεια βέβαια ο θεατής-ακροατής, (ανάλογα σε ποια τέχνη αναφερόμαστε) να μπορέσει να τα αποκωδικοποιήσει και να τα ανακαλύψει.

Πόσο καιρό γνωρίζεσαι με τη Νατάσα Μποφίλιου και πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας;

Με τη Νατάσσα γνωριζόμαστε τεσσερισήμισι χρόνια. Η συνεργασία μας , που για μένα μετά τα δύο σημαντικά γκρουπ που έχω συμμετάσχει (Λευκή Συμφωνία, Ένοχο Λα) είναι η μακροβιότερη που έχω με καλλιτέχνη, ξεκίνησε όταν χρειάστηκε να καλυφθεί η θέση του κιθαρίστα.Ένας κοινός φίλος και συνεργάτης με πρότεινε, και μετά από κάποιες πρόβες με το μαέστρο μας Θέμη Καραμουρατίδη μπήκα στη μπάντα της.

s1 (6)  deigma

Πες μας μία ιδιαίτερη στιγμή από συναυλία που συμμετείχες..

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή που συμβαίνει στις συναυλίες της Νατάσσας και ειδικά όταν κάνουμε φινάλε σε κάποιο μαγαζί είναι όταν στο «εν λευκώ» ανάβουν όλοι από κάτω στικάκια. Φοβερή και συγκινητική εικόνα!

Υπάρχουν κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Θα γίνει μια παρουσίαση του δίσκου ζωντανά στο club του Σταυρού του Νότου την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου. Μετά πιθανόν να ακολουθήσουν και κάποιες ακόμα ζωντανές εμφανίσεις.

Σωτήρη σε ευχαριστούμε και καλή επιτυχία..

Εγώ σας ευχαριστώ..

http://www.sotiriskastanis.com/


Share it!
- Advertisement -
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνεργασία Δημάρχου Νέας Ιωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θάνο Ασκητή

Στο τραπέζι οι τρόποι ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και των δομών Υγείας του Δήμου.

Στα δικαστήρια Παπανικολάου και Κωνσταντάτος για τα όρια των Δήμων Γλυφάδας – Ελληνικού (ΧΑΡΤΕΣ)

Η αγωγή του Δήμου Γλυφάδας κατά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επίδικο γεωτεμάχιο έκτασης 809,00 τ.μ. στα όρια δύο «γειτόνων».

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: «Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να κάνει το σταυρό του

Παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ».

Αφρικανική σκόνη: Τι μεταφέρει και πόσο επιβλαβής είναι για την υγεία

Η σκόνη είναι ένας τύπος σωματιδίων (PM) που προέρχεται από την έρημο Σαχάρα στη Βόρεια Αφρική.

Εγκαινιάστηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι (ΦΩΤΟ)

Ένα σημαντικό έργο, που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των πεζών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφραγίζονται» ως επικίνδυνες 12 παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας (ΛΙΣΤΑ)

Για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές προς ανακατασκευή, μπορούν να εξυπηρετούνται από τις κοντινές παιδικές χαρές.