Το iPhone 6 αναστατώνει το FBI

Apple και Google, κάνουν τα προσωπικά μας στοιχεία απροσπέλαστα ακόμα και από την NSA

Η απόφαση των εταιρειών Apple και Google να προασπίσουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους, ενεργοποιώντας μια προεπιλεγμένη πανίσχυρη κρυπτογράφησή τους, έχει αναστατώσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το BBC.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του FBI James Comey, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οχύρωση των στοιχείων του χρήστη μιας συσκευής όπως το iPhone 6 ή κάποιας άλλης με το λειτουργικό Android της Google, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διαλεύκανση εγκλημάτων ή τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Η αντίδραση του διοικητή του FBI, προήλθε από την απόφαση της Apple να οχυρώσει το νέο της λειτουργικό iOS, με σκοπό να προστατέψει τα στοιχεία των χρηστών της, αλλά και παρεμφερή απόφαση της Google να ενεργοποιεί παρόμοια μέτρα ασφαλείας, στην επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού της, Android L.

Οι πρακτικές και των δύο εταιρειών, καθιστούν χρονοβόρα, εώς σχεδόν αδύνατη την αποκρυπτογράφηση στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό εγκληματιών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του James Comey.

O Comey κατηγόρησε και τις δύο εταιρείες ότι θέτουν τους χρήστες τους “υπεράνω του νόμου” και δυσκολεύουν το έργο των αρχών φέρνοντας ως παράδειγα μια υπόθεση απαγωγής, όπου η πρόσβαση σε στοιχεία που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του απαχθέντος, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του.

Καμμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του διοικητή του FBI, James Comey, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε εδώ τη δήλωση του Tim Cook, περί της Πολιτικής Απορρήτου και προστασίας ιδιωτικότητας της Apple.

via

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Κυριακή το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

Ο χάρτης με τις 314 βόμβες που μετέτρεψαν σε «ναρκοπέδιο» το Ελληνικό

Πρόκειται για 314 βόμβες αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έχουν βρεθεί εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας στα Λιμανάκια λόγω κατολισθήσεων

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια από τις 06.00 έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.

Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Graphic Design)

Την ημέρα τιμούν οι επαγγελματίες του χώρου σε 17 χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κυψέλη τον Μάιο το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου!

Το Κυψέλη Mundial, όπως είναι η ακριβής ονομασία του, θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αλεπότρυπας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου.