Η Google ετοιμάζει κουτάλι για τους ασθενείς με πάρκισον

Η Google, στα πλαίσια της προσπάθειας διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου έρευνας και καινοτομίας, Google X, στρέφεται και πάλι στο χώρο της υγείας.

Η Google εξαγόρασε την εταιρεία Lift Labs, που παράγει πειραματικά το έξυπνο, δονούμενο κουτάλι. Μια συσκευή που βοηθά τους ανθρώπους που πάσχουν από πάρκινσον, να απολαμβάνουν το φαγητό τους, διευκολύνοντας τις κινήσεις τους.

Η εταιρεία πρόκειται να ενταχθεί στο τμήμα της Google X’, ονόματι Life Science division, που βρίσκεται πίσω από φιλόδοξα project όπως τους ειδικούς “έξυπνους” φακούς επαφής για διαβητικούς που αναλύουν τα επίδεδα σακχάρου στον οργανισμό μέσω των δακρύων και την ανάπτυξη φαρμάκων που επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής.

Σε δημοσίευμά του, το BBC αναφέρει ότι το κουτάλι (που μπορεί να λάβει προεκτάσεις όπως πηρούνι, μπρελόκ κλπ.) που έχει αναπτύξει η Lift Labs, είναι εξοπλισμένο με σένσορες που αντιλαμβάνονται την κίνηση των τρεμάμενων χεριών και μπορούν να την μειώσουν έως 70% μέσω ενός συστήματος σταθεροποίησης που χρησιμοποιείται και σε φωτογραφικούς φακούς υψηλών προδιαγραφών.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.