Το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο της Κίνας

Πέντε μέρες και μερικοί 3D εκτυπωτές χρειάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο.

Το όχημα κατασκευάστηκε από την τοπική εταιρεία Sanya Sihai και ζυγίζει συνολικά μόλις 500 κιλά. Το ηλεκτρικό όχημα έχει μήκος 3,6 μέτρα και πλάτος 1,63 μ.

95009598877991638

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, στο όχημα που μοιάζει αρκετά με buggy, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από εκτυπωτή 3D, ενώ το σασί, τα μηχανικά μέρη και τα καθίσματα είναι φτιαγμένα με τον κλασικό τρόπο.

Μόνο η αξία του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αμαξώματος ανέρχεται σε 1.770 δολάρια. Το αυτοκίνητο διαθέτει θέσεις για οδηγό και συνοδηγό ενώ μπορεί να φτάσει ανώτατη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα.

11867203471453650076

Το κινέζικο EV είναι φτιαγμένο για μικρές διαδρομές στην πόλη. Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία 3D, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο στην Κίνα, σε αντίθεση με όσα ισχύουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Δευτέρα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.