Το όχι του Πάνου Κούτρα στο βραβείο για την ταινία Xenia

Δεν θα το παραλάβει μέχρι τα παιδιά των μεταναστών να πάρουν την ιθαγένεια.

Ο μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Πάνος Κούτρας ανέβηκε στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και από εκεί έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για το ζήτημα της ιθαγένειας των παιδιών δεύτερης γενιάς.

Η ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «Xenia» επικράτησε των υπόλοιπων επιλογών κερδίζοντας συνολικά 6 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου (για τη δουλειά που έκανε ο Κούτρας με τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη) και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άγγελο Παπαδημητρίου.

Μετά την ανακοίνωση ότι το φιλμ Xenia με θέμα την ιστορία των δύο νεαρών αδελφών Ντάνυ και Οδυσσέα που ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους και να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια, ο Πάνος Κούτρας έχοντας στο πλευρό του τον σεναριογράφο Παναγιώτη Ευαγγελίδη, ανακοίνωσε πως δεν θα παραλάβουν αυτό το βραβείο μέχρι να περάσει ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών δεύτερης γενιάς.

Αποφασίσαμε να το παραλάβουμε όταν θα περάσει ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών αυτών. Τότε θα χαρούμε πολύ να το πάρουμε σπίτι μας” ανέφερε ο σκηνοθέτης ενώ ο σεναριογράφος δήλωσε με τη σειρά του πως η ταινία διαπραγματεύεται αυτό το θέμα και ελπίζουν πως το ζήτημα που επεξεργάζεται το υπουργείο θα λυθεί σύντομα.

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2024 μετά το Πάσχα

Οι αργίες μετά το Πάσχα. Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Ημέρα του Πολέμου των Άστρων

Η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Αγιο Φως με ειδική πτήση

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του με ειδικές πτήσεις στην ελληνική επικράτεια, από τις εταιρείες Aegean και Sky Express, σε εννιά και επτά προορισμούς αντίστοιχα.