Κτήριο πανεπιστημίου χωρίς… γωνίες

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη, καθώς ο σχεδιασμός του δεσπόζει και εντυπωσιάζει στον ορίζοντα.

Το περίφημο «Learning Hub» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Heatherwick Studio. Από το εξωτερικό, μοιάζει με ένα γιγάντιο τηλεσκόπιο, ενώ στο εσωτερικό του τα μπαλκόνια είναι κυκλικά και η διακόσμηση θυμίζει κάτι από ιταλική όπερα.

Το βασικό χαρακτηριστικό του κτηρίου είναι ότι απουσιάζουν οι γωνίες και όλες οι ενώσεις είναι κυκλικές, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κτήριο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. «Ο κύκλος, τα κυκλικά γραφεία υποδηλώνουν έντονα τον διάλογο, την κοινωνικοποίηση και ενισχύουν την ομαδικότητα. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε τη δομή του πανεπιστημίου για να υπερτονίσουμε την έννοια της συμμετοχής και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των φοιτητών», εξηγούν οι υπεύθυνοι.

hublab1

hublab2

hublab3

hublab4

hublab7

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.

ΔΕΔΔΗΕ: Οι περιοχές της Αττικής που θα διακοπεί σήμερα Μ.Δευτέρα το ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος γίνονται λόγω έργων συντήρησης ή αναβάθμισης δικτύων.

Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO.

Άσκηση κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων της Πυροσβεστικής (VIDEO)

Στην άσκηση συμμετείχαν, η ομάδα πυρασφάλειας της εταιρείας, το Α.Τ. Αυλώνα , ο Δήμος Ωρωπού και η Π.Ε. Αν. Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ.Εβδομάδα

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΦΕΤ: «Προσοχή τι αγοράζετε για το τραπέζι του Πάσχα»

Οδηγίες προς τους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης νοσημάτων.