Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη

Με δωρεάν είσοδο για το κοινό θα λειτουργούν από την Πέμπτη 5 Μαρτίου, και κάθε Πέμπτη όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη: Κεντρικό Κτήριο (Κουμπάρη 1), Κτήριο Οδού Πειραιώς, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Η ελεύθερη είσοδος θα ισχύσει για έναν χρόνο και πραγματοποιείται χάρη στη στήριξη που παρέχει στο Μουσείο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«To Μουσείο Μπενάκη, στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των καιρών, καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως σύγχρονος πολιτιστικός οργανισμός με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την οικονομική αυτάρκεια, που θα του επιτρέψουν, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πνευματική ανάταση που σήμερα όλοι έχουμε ανάγκη. Είχε πάντα στο πλευρό του την αμέριστη συνδρομή όσων αναγνωρίζουν την ποιότητα του έργου που επιτελεί, όσων το εμπιστεύονται και το αγαπούν. Σήμερα βρίσκει θερμό υποστηρικτή σε αυτή του την προσπάθεια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσείο.

Πέρα των συνεχιζόμενων δωρεών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αναπτύξει από τον Ιανουάριο του 2012 πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση ως συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της στην Ελλάδα.

«Η διασφάλιση της προσβασιμότητας, η παροχή δηλαδή της δυνατότητας στο ευρύ κοινό να συμμετέχουν ισότιμα και ενεργά στην εμπειρία που προσφέρει η Τέχνη, αποτελεί προτεραιότητα σε όλους τους τομείς της δράσης του Ιδρύματος. Η ιδέα αυτή της προσβασιμότητας παρακίνησε και την ενίσχυση προς το Μουσείου Μπενάκη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου ανοίγει για πρώτη φορά τα μεσάνυχτα

Δύο μοναδικές παραστάσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό

Hellenic Train: Αλλαγές στα δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης από 22 έως 24 Ιουνίου – Πού θα μπαίνουν λεωφορεία

Προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν από τη Δευτέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τρίτη 23 Ιουνίου

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για το «SNF Nostos Run 2026»

Νέος «δημοτικός ΕΝΦΙΑ» από το 2027: Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ένα νέο τέλος –και όχι δύο, όπως αρχικά σχεδιαζόταν– θα κληθούν να πληρώνουν οι...

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Οι εργαστηριακές εξετάσεις «αδειάζουν» τη σκηνή – Στο μικροσκόπιο των αρχών ο 65χρονος

Σε γρίφο με ελάχιστα απτά στοιχεία εξελίσσεται η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στο...

Ίλιον: Αλυσιδωτές συγκρούσεις μετά από προσπέραση

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο νεαροί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ