Περισσότεροι από τους μισούς νέους βασίζουν την σεξουαλική τους εκπαίδευση στην πορνογραφία

Μία βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε δείγμα 2500 πρωτοετών φοιτητών έδειξε ότι το 60% εξ αυτών θα βασιζόταν στην online πορνογραφία για να πληροφορεί για το σεξ, παρόλο που το 75% των ίδιων ερωτηθέντων αναγνωρίζει ότι το πορνό μπορεί να οδηγήσει σε εξωπραγματικές θεωρίες.

Επιπλέον, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που δέχτηκαν κατά τα σχολικά τους χρόνια απέτυχε να τους ενημερώσει επαρκώς πάνω σε βασικά θέματα της σεξουαλικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα των φοιτητών υποστήριξε ότι ποτέ δεν διδάχθηκε την σημασία της συναίνεσης, ενώ το ένα πέμπτο έκανε λόγο για πλήρη απουσία LGBT ζητημάτων.

Στην Μεγάλη Βρετανία η Εθνική Ένωση Φοιτητών ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να προβλεφθούν καλύτερα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αναφέροντας σχετικά: “ Οι φοιτητές συχνά αναφέρουν μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης γύρω από πρακτικές ή και συμβουλές σεξουαλικής συμπεριφοράς. Το ανησυχητικό είναι δεν είναι πληροφορημένοι γύρω από θέματα όπως η αντισύλληψη ή οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες για τα οποία τελικά απευθύνονται σε φίλους ή σε αμφιβόλου εγκυρότητας σελίδες στο ίντερνετ.

Σκοπός της Ένωσης είναι να γίνει το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης υποχρεωτικό στα γυμνάσια αλλά και στα λύκεια της χώρας.

Η πορνογραφία αποτελούσε πάντα πηγή “πληροφόρησης” για τις νεότερες ηλικίες (περιοδικά, βιντεοκασέτες), αλλά η σημερινή ευκολία του ίντερνετ που επιτρέπει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό ανά πάσα στιγμή και από πολύ μικρή ακόμα ηλικία κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Σήμερα οι υπεύθυνοι σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πρέπει να εργαστούν σκληρά για να καταφέρουν να μεταδώσουν σε παιδιά και εφήβους τις σωστές πληροφορίες γύρω από το σεξ, και να τους βοηθήσει να διαχωρίζουν την πραγματικότητα από την μυθοπλασία των ταινιών πορνό.

πηγή: Lifo

Share it!
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συνελήφθη ένας 27χρονος για ρίψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στη Χαμοστέρνας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού.

Επιστρέφει η καλοκαιρία μετά τις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους

Η άνοδος του υδραργύρου θα καταγραφεί και την Τρίτη του Πάσχα με πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για...

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Συστάσεις για εγκράτεια στο φαγητό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες και στους καρδιοπαθείς.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινό «Γεύμα Αγάπης» στο Ρουφ

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.