Έναρξη για το Φεστιβάλ «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» με παραστάσεις θεάτρου σκιών

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινάει το Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024». Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες, μουσικό πρόγραμμα και θέατρο σκιών για παιδιά, καλλιτεχνικές δράσεις και μουσικοχορευτικά δρώμενα από την παράδοσή μας.

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται με δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών για τα παιδιά. Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου-έναντι Δημαρχείου στο Μοσχάτο και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (πρ. Μακεδονίας) στον Ταύρο, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τις περιπέτειες του -αγαπημένου μικρών και μεγάλων- Καραγκιόζη.

Ο θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου «ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ» παρουσιάζει την παράσταση: «Το μαγεμένο δεντρί και ο Καλικάντζαρος». Μία παράσταση που είναι βασισμένη σε ένα παλιό παραμύθι. Σε κάποιο δέντρο έχει εγκατασταθεί ένας κατεργάρης καλικάντζαρος και κάνει ζαβολιές σε όλους τους περαστικούς κατοίκους του χωριού. Ο Καραγκιόζης, μαζί με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των παιδιών, θα καταφέρει να τους γλιτώσει όλους από τον καλικάντζαρο πριν να είναι αργά;

Στη συνέχεια του φεστιβάλ οι πολίτες μας θα απολαύσουν συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα μέσα από την παράδοση. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου μας τις επόμενες ημέρες. Συνοπτικά, ακολουθούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία σύγχρονης μουσικής με τον Μπάμπη Στόκα.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τον Δημήτρη Μπάση. Μαζί τους οι: Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα και η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Σολίστ ο Μανώλης Καραντίνης

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, πλ. Ταξιάρχη Παπαντώνη (π. Μεταμορφώσεως)-Μοσχάτο, 20.30: Συναυλία με το έντεχνο καλλιτεχνικό σχήμα Χάρη Βαρθακούρη-Γιάννη Βαρδή. Θα προηγηθεί στις 19.00 η τιμητική προσωνυμία για την αδιέξοδο οδό που βρίσκεται στην Κανάρη, σε οδό «Αντώνης Βαρδής», για τη σημαντική του προσφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου)-Μοσχάτο, 20.00: πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου-έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου, 20.00: Γιορτή έναρξης καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Όμιλο των Ελληνικών Χορών Μοσχάτου σε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πλ. Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Γεωργίου)-Ταύρος, 20.30: Συναυλία αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο «οι θαλασσιές οι χάντρες» με την Τίνα Τράκου. Μαζί της ο Νίκος Κρητικός. Συμμετέχει η Μαρία-Χριστίνα Τζαβάρα.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο φιλοξενεί τις θεατρικές παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Το φετινό φεστιβάλ μας Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης ξεκινάει με δύο παραστάσεις θεάτρου σκιών για τους μικρούς μας φίλους, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια του φεστιβάλ μπορούμε να απολαύσουμε, με ελεύθερη είσοδο, συναυλίες και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Δήμου μας σε μία γιορτή για την έναρξη των καλλιτεχνικών μας τμημάτων αλλά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική μας ομάδα και από Δήμους της Αττικής. Μία γιορτή πολιτισμού για όλους!»

Share it!

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους και πυροσβέστες – Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι πολίτες

Δήμοι, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις οργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και των πυροσβεστών που συνεχίζουν να επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Χάρης Δούκας: «Η σκέψη μας είναι σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές» – Υδροφόρα του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Μήνυμα στήριξης προς τους πυρόπληκτους και τους ανθρώπους που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, γνωστοποιώντας ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής με την αποστολή υδροφόρας στα Μέγαρα.

Πού να δείτε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Αθήνα

Μια νύχτα τον χρόνο, τα μνημεία της πόλης φωτίζονται από το φεγγάρι αντί για προβολείς

ΜΙΔΑ και Ε9: Η Νέα Πραγματικότητα για τους Ιδιοκτήτες Ακινήτων

Σύνδεση Μητρώου Ακινήτων με το Ε9, τέλος στον φόβο αναδρομικών προστίμων και αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ από το 2027

20 ταβέρνες στην Αθήνα με αυλή για τα καλοκαιρινά βράδια

Εκεί που το τραπέζι βγαίνει έξω και η πόλη χαμηλώνει ένταση: ένας οδηγός σε αυλές, κήπους και πλατανοσκίαστες γωνιές για δείπνο κάτω από τ' αστέρια

Σούνιο: Μονοήμερη Απόδραση στην Άκρη της Αττικής, Εκεί που Συναντιούνται Ουρανός και Θάλασσα

Μόλις 70 χιλιόμετρα από την Αθήνα, το ακρωτήριο με τον ναό του Ποσειδώνα προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους και πυροσβέστες – Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι πολίτες

Δήμοι, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις οργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και των πυροσβεστών που συνεχίζουν να επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Χάρης Δούκας: «Η σκέψη μας είναι σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές» – Υδροφόρα του Δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα

Μήνυμα στήριξης προς τους πυρόπληκτους και τους ανθρώπους που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, γνωστοποιώντας ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνδρομής με την αποστολή υδροφόρας στα Μέγαρα.

20 ταβέρνες στην Αθήνα με αυλή για τα καλοκαιρινά βράδια

Εκεί που το τραπέζι βγαίνει έξω και η πόλη χαμηλώνει ένταση: ένας οδηγός σε αυλές, κήπους και πλατανοσκίαστες γωνιές για δείπνο κάτω από τ' αστέρια