Πέθανε ο παλαιότερος μπάρμαν και ιδιοκτήτης του «17», Φώτης Κρικζώνης

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της αθηναϊκής διασκέδασης, ο ιδιοκτήτης και «ψυχή» του ιστορικού εστιατορίου «17», Φώτης Κρικζώνης, έφυγε από τη ζωή.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του την έκανε γνωστή η επίσημη σελίδα του «17», στο Facebook, μέσω ανάρτησης, αποχαιρετώντας τον παλαιότερο Έλληνα μπάρμαν του «17».

Ο Κρικζώνης είχε γεννηθεί στη Ρεντίνα της Καρδίτσας, αλλά ήλθε στην Αθήνα για να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Έμαθε την τέχνη του μπάρμαν και των κοκτέιλ και το 1957 άνοιξε μπαρ στο νούμερο 17 της οδού Βουκουρεστίου το οποίο λειτουργούσε ως λέσχη μόνο για μέλη προκειμένου να υπάρχει έλεγχος στους θαμώνες. Γρήγορα όμως η φήμη του «17» εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη και το μαγαζί έγινε τόσο γνωστό που πλέον οι πελάτες δεν χωρούσαν να μπουν μέσα. Τότε, οι θαμώνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη Λέσχη Αμφικτύων.

Τελικά το Αμφικτύων ξεχάστηκε και έμεινε το 17, ένα μπαρ από το οποίο παρέλασαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες επί πολλές δεκαετίες.

Υπήρξε στέκι ηθοποιών και ανθρώπων του πνεύματος, δεύτερο «γραφείο» πολλών δημοσιογράφων και τόπος συγκέντρωσης πολιτικών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών

Το 1990 το «17» μεταφέρθηκε στην οδό Αμερικής όπου λειτουργεί και σήμερα.

Η ανάρτηση του «17»:

«Το «17» πενθεί καθώς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγαπημένος μας Φώτης!

Ο Φώτης, ο πιο παλιός Έλληνας μπάρμαν, ήταν και θα είναι κάτι παραπάνω από ιδιοκτήτης του 17. Θα είναι για πάντα η ψυχή του!

Υπήρξε για όλους μας αληθινός πατέρας και μέντορας. Όσοι τον γνώρισαν ήταν πραγματικά τυχεροί. Ήταν ο πιο γενναιόδωρος φίλος που θα μπορούσε κανείς να έχει. Σε βοηθούσε και σε υποστήριζε στα δύσκολα και γιόρταζε μαζί σου τις χαρές σου κερνώντας ένα ουίσκι στο δικό του σπίτι, στο μπαρ του.

Έζησε μια γεμάτη ζωή με πολλή αγάπη και δουλειά, όπως ακριβώς την ονειρεύτηκε, παρόλο τις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεράσει.

Ο Φώτης όμως πάντα τα κατάφερνε με το πείσμα και την δύναμη της ψυχής του…

Μπαμπά, παππού και φίλε Φώτη θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας.

Θα μας λείψεις!

Το τελευταίο ποτό:

Θα τον αποχαιρετίσουμε αυτή την Τετάρτη 8/12 στον Ιερό Ναό Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα στις 12:00.

*Το ’17’ θα παραμείνει κλειστό στις 6, 7 & 8 Φεβρουαρίου.

Σας ευχαριστούμε πολύ».

Share it!

spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τραπεζαρία: Τέλος εποχής

Έχεις, δεν έχεις τραπεζαρία στο σπίτι σου, αυτό το κείμενο σε αφορά.

Τι αποκαλύπτει για εσένα η διακόσμηση του σαλονιού σου;

Αν αγαπάς τις εντάσεις, είσαι δημιουργικός...

Διακόσμηση Σαλονιού: Οι καναπέδες που πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους designers – Δεν αντέχουν στον χρόνο!

Επειδή αποτελεί επένδυση και όχι κάτι που αλλάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι, αξίζει να τον επιλέξεις με βάση τη διαχρονικότητα και όχι τη μόδα

Η φωνή των γυναικών στην Αθήνα

Χάρης Δούκας: «Δίνουμε βήμα στη φωνή των γυναικών»

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Το πρώτο 100% «πράσινο» αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ενεργειακά αυτόνομος εντός του 2025 Τον τίτλο του πρώτου πλήρως «πράσινου» αεροδρόμιου στην Ευρώπη...

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα, Νέα Εποχή Τουριστικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αυτόνομος τουριστικός προορισμός η πρωτεύουσα Η Αθήνα επανακάμπτει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη, αφήνοντας πίσω...